Δρομολογούνται λύσεις για τον εκσυγχρονισμό του Κτηματολογίου

Δρομολογούνται λύσεις για τον εκσυγχρονισμό του Κτηματολογίου

Τη δέσμευσή τους, να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό του Κτηματολογίου Ρόδου ώστε να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων, ανέλαβαν προς τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κτηματολογίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.
Εκ μέρους του Ελληνικού Κτηματολογίου, έλαβαν μέρος ο Γενικός Διευθυντής, Στέφανος Κοτσώλης, ο Διευθυντής Προγραμματισμού, Δημήτρης Ρόκος, και η Διευθύντρια Διοίκησης, Μαρία Κασάπη.
Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας έγινε διεξοδική συζήτηση για τα υπάρχοντα προβλήματα του Κτηματολογίου Ρόδου, για την διεκπεραίωση των 20.000 και πλέον εκκρεμών υποθέσεων, για τον τρόπο μετάβασης των υποθηκοφυλακίων, ακόμα και για το στεγαστικό πρόβλημα, με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κτηματολογίου να ζητούν την συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για την ομαλή μετάβαση του Κτηματολογίου Ρόδου στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, ώστε να περάσει σε μία νέα εποχή, απόλυτα συνυφασμένη με την τεχνολογική εξέλιξη και παράλληλα να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι συναλλασσόμενοι.
Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, δεσμεύτηκαν να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων του Κτηματολογίου με την χρηματοδότηση από μέρους τους, μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, της πρόσληψης τριών δικηγόρων και τριών μηχανικών για δύο χρόνια.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33ar19k
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη