Σεισμός στην Αλβανία: Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να μείνει κανείς στο σπίτι του προειδοποιεί ο Λέκκας

photo: Eurokinissi

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας χαρακτήρισε αναμενόμενες τις βλάβες στα κτήρια για το μέγεθος του σεισμού.

Έκανε λόγο για άθλιες κατασκευές στην περιοχή και τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να μείνει κανείς στο σπίτι του.

Προσέθεσε ότι η ΕΜΑΚ επιχειρεί να απεγκλωβίσει ηλικιωμένο, ο οποίος δεν μπορεί να μετακινηθεί καθώς έχει ένα δοκάρι στη μέση του. «Ο άνδρας βρίσκεται σε πολύ δυσμενή θέση», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Αναφερόμενος στη σεισμική ακολουθία στην περιοχή ο κ. Λέκκας μίλησε στον ΣΚΑΙ για "ιδιόρρυθμο φαινόμενο", που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις και εκτιμήσεις.Τον Σεπτέμβριο με τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή, όλοι εκτιμούσαν ότι είναι ο κύριος σεισμός.

Τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης καθυστερούν οι συνεχείς ισχυροί μετασεισμοί οι οποίοι σημειώνονται, αναγκάζοντας τους διασώστες να απομακρύνονται από τα χαλάσματα που επιχειρούν.

Τέλος, επισημαίνει τη σημαντικότητα της βοήθειας της ελληνικής ΕΜΑΚ στις επιχειρήσεις διάσωσης.via Ειδήσεις - Ειδήσεις | Dikaiologitika News https://ift.tt/37ELRjP
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.