Γ. Λιάγκας: Θα λογοδοτήσει και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Γ. Λιάγκας: Θα λογοδοτήσει και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Μετά το ΕΣΡ, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με το «χιούμορ» που έκανε ο Γ. Λιάγκας και οι συμπαρουσιαστές της εκπομπής του σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη φοιτήτρια του ΑΠΘ την ώρα που μελετούσε στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, ο ίδιος αναμένεται να λογοδοτήσει και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το πρωτοβάθμιο συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη κατά του παρουσιαστή.  Ο ίδιος και στο παρελθόν έχει υποστεί την ποινή της προσωρινής διαγραφής από το μητρώο μελών της ΕΣΗΕΑ ενώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αυτήν τη φορά αντιμετωπίζει και τον κίνδυνο της οριστικής διαγραφής του.

Ο λόγος για την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο του συνδικαλιστικού οργάνων των επαγγελματιών δημοσιογράφων είναι η διακωμώδηση της σεξουαλικής  κακοποίησης που δέχθηκε η φοιτήτρια εντός της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, στην εκπομπή του ίδιου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου. Τότε, τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαρουσιαστές του, άντρες και γυναίκες, επιδόθηκαν σε ακραία γελοιοποίηση της κακοποίησης της φοιτήτριας θεωρώντας ότι πρόκειται όχι για σεξουαλική επίθεση αλλά για μια αστεία φάρσα.

 Το επιτελείο της εκπομπής δέχθηκε ορυμαγδό επικριτικών σχολίων που ξεκίνησαν από τα social media ακόμα και κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, τα οποία συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα. Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το πλήθος των καταγγελιών που δέχθηκε το ΕΣΡ στην online πλατφόρμα του κατά του Γ. Λιάγκα. Κάτι που προφανώς κινητοποίησε τη διαδικασία της κατεπείγουσας έρευνας από την πλευρά του ΕΣΡ.  



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/2QdoIia
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη