Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την δακοκτονία, από τον Δήμαρχο Γόρτυνας

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  για την δακοκτονία, από τον Δήμαρχο Γόρτυνας

Την λήψη μέτρων για την προστασία των πληγέντων ελαιοπαραγωγών του νομού Ηρακλείου, εξαιτίας της αυξημένης προσβολής των ελαιόδεντρων από τον δάκο κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, ζητάει, με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.
Λαμβάνοντας υπόψη την σημαντική μείωση της παραγωγής ελαιοκάρπου και ελαιολάδου στον νομό Ηρακλείου και την υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιολάδου, προβλήματα που οφείλονται στις καιρικές συνθήκες, αλλά και στην καθυστέρηση που υπήρξε στους ψεκασμούς των ελαιόδεντρων, ο Δήμαρχος Γόρτυνας ζητάει την αναστολή της παρακράτησης της εισφοράς δακοκτονίας κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο.
«Με δεδομένο ότι δημιουργείται σημαντικό οικονομικό πρόβλημα για μεγάλο αριθμό ελαιοπαραγωγών και λαμβάνοντας υπόψη την κατακόρυφη πτώση της τιμής του ελαιολάδου, θεωρούμε δίκαιο το αίτημα της απαλλαγής των πληγέντων ελαιοπαραγωγών του νομού Ηρακλείου από την εισφορά δακοκτονίας, για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, 2019 – 2020» αναφέρεται στην επιστολή.
Επιπλέον, ζητείται από το υπουργείο να εξεταστεί το ενδεχόμενο καταβολής αποζημιώσεων, με βάση στοιχεία από παλαιότερες ελαιοκομικές περιόδους, καθώς δημιουργείται βιοποριστικό πρόβλημα για αρκετούς από τους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/34X8oq1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη