Γιώργος Σαγιάς: Η Ελλάδα δυστυχώς εξαρτάται όλο και περισσότερο από ξένες χώρες


Η Ελλάδα δυστυχώς εξαρτάται όλο και περισσότερο από ξένες χώρες.

Αυτό συμβαίνει διότι έτσι έχει επιλέξει "το κόμμα των πολιτικών κομμάτων" που επί δεκαετίες κυβερνά τον τόπο μας με διάφορα κομματικά προσωπεία, τα οποία όμως κατ' ουσίαν αποτελούν "την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος". Θα έπρεπε να είναι κοινός τόπος ότι αυτοί που δημιούργησαν την γενική κρίση δεν μπορούν να ισχυρίζονται ότι θα μας βγάλουν από αυτή. Όμως στη σκληρή πραγματικότητα, αυτούς τους ανθρώπους έχουν επιλέξει για να τους διοικήσουν -για άλλη μια φορά- Έλληνες ψηφοφόροι.

Τι θα συμβεί όμως σε περίπτωση εξωτερικής επίθεσης ή έντασης της κρίσης στο εσωτερικό; Πώς θα αντεπεξέλθουμε στις πραγματικές ανάγκες για τρόφιμα, φάρμακα, ενέργεια και επικοινωνίες;

Η στήριξη πατριωτικών δομών και δικτύων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα των απανταχού Ελλήνων. Διότι αυτοί εμφορούνται από εθνική συνείδηση και με βούληση, γνώση και εθνικό σχέδιο, μπορούν "να βάλουν την Ελλάδα σε καλή σειρά".

Πιο συγκεκριμένα είναι αναγκαία και εφικτή η Ανάπτυξη Πρωτογενούς, Δευτερογενούς και Τριτογενούς Τομέα με μεγάλη μείωση φόρων, η ανά κατηγορία φοροαπαλλαγές και οι εξαιρετικά στοχευμένες επιδοτήσεις με προοπτική την αυτάρκεια σε βασικά είδη και την αυτόνομη αξιοποίηση ορυκτών και ενέργειας, οι προσεκτικές συνεργασίες και η επιδίωξη ισοδυνάμων έως την επίτευξη εθνικής αυτοδυναμίας και η προτεραιότητα στον Έλληνα εργαζόμενο και στα ελληνικά αγαθά, προϊόντα και πρώτες ύλες.

Επίσης είναι αναγκαία και εφικτή η υποστήριξη της ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, διότι και οι επενδυτές υπάρχουν, και το επιστημονικό δυναμικό, και η τεχνογνωσία, και τα μέσα παραγωγής. Τα ελληνικά φάρμακα μπορούν να είναι από κάθε άποψη ανταγωνιστικά.

Επιπλέον, ο Ορυκτός Πλούτος και η Ενέργεια του τόπου μας είναι αναγκαίο και εφικτό να αποτελέσουν σημείο αιχμής εθνικής ανάταξης, αυτοδυναμίας και ανεξαρτησίας. Παραγγελία μέσων εξόρυξης, άντλησης και επεξεργασίας ως Εθνική Επένδυση. Κίνητρα ανάπτυξης της Βιομηχανίας είναι ζητούμενα και θεμιτά.

Σημαντικό είναι ακόμη το θέμα των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, τα οποία είναι αναγκαίο και εφικτό να υπηρετούν οπωσδήποτε τα εθνικά μας συμφέροντα. Τα Μ.Μ.Ε. να είναι αυτοδύναμα ή κλειστά. Η κρατική τηλεόραση να είναι ολιγομελής, αποτελεσματική και υπέρ του έθνους μας. Τα ανωτέρω είναι ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΑ.

Όμως δεν τα υλοποιούν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Δεν μπορούν ή δεν θέλουν; Μπορεί και τα δύο. Οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν τη δύναμη και τη δυναμική στην καθημερινότητα. Ας την αξιοποιήσουν υπέρ Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη