Οι ξεναγήσεις του Δεκεμβρίου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Οι ξεναγήσεις του Δεκεμβρίου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Οι ξεναγήσεις το Δεκέμβριο στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, στο Γράμμο θα γίνονται (εφόσον το επιτρέψει ο καιρός) κάθε Κυριακή (1, 8, 15 και 22 Δεκεμβρίου). Επίσης ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου (ξεκινάει στις 12.15 και περιλαμβάνει περίπατο προς το ύψωμα Χάρος). Ξεναγήσεις θα γίνουν και άλλες μέρες την περίοδο των εορτών μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 11.30 ακριβώς.

Μεταξύ 11.30 και 12 θα γίνεται μικρός περίπατος στο δάσος, στην περιοχή που βρίσκεται το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, βλέποντας τις βουνοκορφές και συζητώντας για τις μάχες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή κατά τον εμφύλιο πόλεμο.
Στις 12 ξεκινάει η κυρίως ιστορική ξενάγηση. Γίνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής γίνεται συζήτηση για την ελληνική ιστορία από το Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Η συζήτηση συνεχίζεται στην περιήγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» που υπάρχουν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.

Η ξενάγηση γίνεται από τον διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει εισιτήριο. Διαρκεί περίπου 3 ώρες μαζί με την επίσκεψη στις εκθέσεις, τον περίπατο στο δάσος και συζήτηση και υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 21853 η ώρα και μέρα ξενάγησης.

Προσοχή! Πιθανόν λόγω της εποχής το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης να μην είναι ανοιχτό και κάποιες ξεναγήσεις να μην πραγματοποιηθούν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τηλεφωνούν στο 24670 21853 μια ή δυο μέρες πριν την επίσκεψη, για επιβεβαίωση.

Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ μέσω Νεστορίου-Πεύκου και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.
Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ:

www.ert.grvia ert.gr https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/florina/oi-xenagiseis-toy-dekemvrioy-sto-parko-ethnikis-symfiliosis/

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.