Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Τεχνοχώρου Φάμπρικα

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Τεχνοχώρου Φάμπρικα

Ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα παρουσιάζει τη βρεφική, διαδραστική παράσταση της Χριστίνας Ιωακείμ, «Γεια», που απευθύνεται σε μικρά παιδιά από 6 μηνών έως 2,5 ετών, κάθε Κυριακή στις 11:00. Επιπλέον, η θεατρική ομάδα Tou Senpleman επιστρέφει με το έργο «Η ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας», κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 21:00. 

 

«Γεια»

Υπόθεση

Οι μικροί φίλοι θα κάνουν μία βόλτα σε μία μέρα από τη ζωή της Ζωής. Θα δούνε, θα ακούσουν, θα αγγίξουν, θα μυρίσουν και θα «γευτούν» έτσι λίγες ώρες από τη ζωή του μικρού κοριτσιού που θα τους τραγουδήσει μερικά μυστικά για αυτόν τον καινούριο, απέραντο και άγνωστο κόσμο που τα περιμένει.

«Μια φορά κι έναν καιρό, όχι πολύ μακρινό, ήρθα στη ζωή. Και αυτή η ζωή από το λίγο που έχω δει φαίνεται ενδιαφέρουσα και συναρπαστική.

Εντάξει, υπάρχουν και τα δύσκολα… Όταν δεν μου αρέσει το φαΐ ή όταν έχω σηκωθεί πρωί και κάνει κρύο δεν θέλω να πάω στο σχολείο.

Είμαι λίγο μεγαλύτερη σας αλλά τι σημασία έχει… Τα χρόνια περνάνε τόσο γρήγορα ούτε που θα καταλάβετε πότε θα βγάλετε μαλλιά, πότε θα γίνει η πρώτη ζωγραφιά και αμέσως μετά, αχ, τα μαθηματικά… Ακούστε με και μένα… Είμαι εδώ για να σας δείξω και να δείτε θα σας πείσω πως η καλύτερη εποχή είναι όταν είμαστε μωρά στης μαμάς την αγκαλιά με παιχνίδι όλη μέρα και χαρά, άντε και ένα σκύλο συντροφιά… Δεν ξέρω αν σας είπα… Με φωνάζουνε Ζωή πέρα ως πέρα και ελάτε να περάσουμε μαζί αυτή τη μέρα!»

 

Συντελεστές:

Σύλληψη–σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακείμ

Παίζουν: Ιωάννα Δαρμή, Χριστίνα Ιωακείμ, Ιωάννα Κουκουζέλη (εκ περιτροπής)

Μουσική: Ιάκωβος Σιαπαρίνας

Poster design-flyer design: Χριστίνα Τσέβη

 

Ημέρα και ώρα παραστάσεων: κάθε Κυριακή στις 11:00

Διάρκεια: 45'

 

Τιμή εισιτηρίων: 15€ για το κάθε παιδί μαζί με τον συνοδό του, 8€ για κάθε ακόμα ενήλικα

 

«Η ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας»

Υπόθεση

Η θεατρική ομάδα Tou Senpleman επιστρέφει στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, με την «Ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας». Η Νίκη Δουλγεράκη σκηνοθετεί μια εμπνευσμένη διασκευή του έμμετρου αριστουργήματος του Βιτσέντζου Κορνάρου, που γράφτηκε πιθανότατα την πρώτη δεκαετία του 17ου αιώνα.

«Εις την Αθήνα, την ιπποτική πόλη του Βιτσέντζου Κορνάρου ο ακριβός μπορεί να γίνει φτηνός, ο ανήμπορος παλικάρι, ο άσχημος όμορφος και ένας απλός αυλικός ο βασιλιάς μιας ολόκληρης χώρας». Οι Τou Senpleman αφηγούνται τον έρωτα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, ενός έρωτα αμάλαγου, δίχως ασκημάδι, με μόνο τους όπλο την απλή μα ιδιαίτερη γλώσσα του Βιτσέντζου Κορνάρου και την επιθυμία τους να μοιραστούν μαζί με το κοινό αναγεννησιακό παραμύθι που ταξιδεύει από μια αλλοτινή Κρήτη μέχρι το σήμερα.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία–διασκεύη: Νίκη Δουλγεράκη

Επιμέλεια κίνησης: Γρηγορία Μεθενίτη

Βοηθός σκηνοθέτη: Λίνα Λαμπροπούλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Κωνσταντίνος Τσονόπουλος

Κοστούμια: Λίνα Λαμπροπούλου, Tou Senpleman

Φωτογραφίες: Μαρία Σπένδου

Παίζουν: Πέλια Γιαννουλάτου, Ηλιάνα Μπαφέρου, Αναστασία Δένδια, Ελένη Ζουρελίδου, Θανάσης Βοιδήλος, Νίκος Σαμουρίδης

 

Ημέρες και ώρα παραστάσεων: κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00, μέχρι 24.11

Διάρκεια: 70'

 

Τιμή εισιτηρίου: 10€

 

Τηλέφωνο: 210 3411651

 

Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός

www.fabricaathens.gr

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2X2bXbr
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη