Κ. Μητσοτάκης: To υπερπλεόνασμα θα δοθεί στους πιο αδύναμους στο τέλος του έτους

Κ. Μητσοτάκης: To υπερπλεόνασμα θα δοθεί στους πιο αδύναμους στο τέλος του έτους

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο που ανακουφίζει τους πιο αδύναμους, κινητοποιεί παραγωγικές δυνάμεις και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» και προανήγγειλε πως θα υπάρχει υπερπλεόνασμα που θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους στο τέλος του έτους. 

Ανακοίνωσε ακόμη μείωση του ΕΝΦΙΑ και το 2020, αλλά και στοχευμένες αυξήσεις του συγκεκριμένου φόρου σε ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής αξίας.

Για το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι με το νέο νόμο περί ασύλου η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι «το σύστημα σφίγγει» και όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα επιστρέφουν.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με τσαμπουκάδες», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως και οι Ευρωπαίοι αλλάζουν σταδιακά τις θέσεις τους για το άσυλο.

Ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα που θα δημιουργηθούν.

Για το θέμα της ασφάλειας, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως αργά αλλά σταθερά αποκαθίστανται η ασφάλεια και η τάξη στη χώρα, και συνεχάρη την αντιτρομοκρατική για τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες, λέγοντας πως εξαρθρώθηκε ένας πολύ επικίνδυνος επιχειρησιακός βραχίονας της νεο-τρομοκρατίας στη χώρα.

Σχετικά με την εν εξελίξει επέμβαση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τόνισε ότι στόχος είναι να αποδοθούν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές και να τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότωφ.

Για το ασφαλιστικό σημείωσε πως η κυβέρνηση θα προσαρμοστεί στις αποφάσεις του ΣτΕ  και υπογράμμισε πως το σύνολο, που θα υπάρχει από τις ασφαλιστικές εισφορές με το νέο ασφαλιστικό και την φορολογική μεταρρύθμιση, θα είναι σημαντικά θετικό. Είπε ακόμη ότι το νέο ασφαλιστικό θα είναι απλό και δίκαιο.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και είπε ότι έως το τέλος της τετραετίας θα έχουν καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33ytniH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη