Ο καρδιακός χτύπος της μπλε φάλαινας καταγράφηκε για πρώτη φορά

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατέγραψαν τους καρδιακούς χτύπους μιας μπλε φάλαινας, γεγονός που αποκαλύπτει νέες πληροφορίες για την βιολογία του μεγαλύτερου θηλαστικού στον κόσμο.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Stanford προσπάθησαν να κάνουν την μέτρηση και κατάφεραν να βάλουν ηλεκτρονικούς αισθητήρες στο αριστερό πτερύγιο της φάλαινας.

Ανακάλυψαν ότι η μπλε φάλαινα κατέβασε τους καρδιακούς παλμούς της σε δύο χτύπους ανά λεπτό όταν καταδυόταν για φαγητό. Στο τέλος κάθε κατάδυσης οι παλμοί αυξάνονταν περίπου 2,5 φορές και μέτα μειώνονταν ξανά. Όταν το θηλαστικό πλησίαζε την επιφάνεια, οι καρδιακοί παλμοί αυξάνονταν και πάλι.

Οι υψηλότεροι καρδιακοί παλμοί - ανάμεσα σε 25 και 27 χτύπους το λεπτό - παρατηρούνται στην επιφάνεια όταν η φάλαινα παίρνει αναπνοή και επανέρχονται τα επίπεδα οξυγόνου της.

ΠΗΓΗ: CNN



via Press24.gr https://ift.tt/2OqWpeP
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη