Επεισόδιο Τζήμερου-Πρωτούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο - Κλήθηκε η αστυνομία

Άγριος καβγάς μεταξύ του Θάνου Τζήμερου και του Γιάννη Πρωτούλη ξέσπασε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ενώ στο σημείο κλήθηκε και η αστυνομία.

Σύμφωνα με το 902.gr, ο Θάνος Τζήμερος "σε μία άσχετη παρέμβαση, χρησιμοποίησε άθλιους χαρακτηρισμούς κατά των εκλεγμένων της '«Λαϊκής Συσπείρωσης'". Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος αντέδρασε λέγοντας "μπορεί να θέλετε έναν γελωτοποιό αντικομμουνιστή σε ένα όργανο σαν το Περιφερειακό Συμβούλιο να σας κάνει αυτήν τη δουλειά. Όμως, δεν θα ανεχτούμε ξανά έναν ναζί με κουστούμι, έναν φασίστα με κουστούμι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάθε φορά να μας επιτίθεται με χαρακτηρισμούς", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το 902.gr, ο κ. Τζήμερος κάλεσε την αστυνομία και "αστυνομικοί μπήκαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και καθ' υπόδειξιν του Τζήμερου έψαχναν για να συλλάβουν συμβούλους". Έπειτα από την αντίδραση περιφερειακών συμβούλων, οι αστυνομικοί αποχώρησαν αρχικά αλλά στη συνέχεια επανήλθαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία.

Ανακοίνωση για το επεισόδιο εξέδωσε και η Ρένα Δούρου, κάνοντας λόγο για "νέα διοίκηση, νέα ήθη". Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως "για πρώτη φορά η Ελληνική Αστυνομία εισήλθε στο χώρο συνεδρίασης της Ολομέλειας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη που απαξιώνει τη λειτουργία του κορυφαίου αντιπροσωπευτικού συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας. Μια εξέλιξη που μαρτυρά την ένδεια των επιχειρημάτων και την προσφυγή σε λογικές που παραπέμπουν στο χθες".

Αναφέρεται επίσης: "για την ιστορία, θυμίζουμε ότι ουδέποτε, ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής δεν ζήτησε την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Και τούτο γιατί θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι το πραγματικό ενδιαφέρον για την ασφάλεια των πολιτών και την ενίσχυση της Δημοκρατίας, έχει να κάνει με την πραγματική στήριξη των ανθρώπων της ΕΛ.ΑΣ στο έργο τους, και όχι με το να τους ζητείται να λειτουργήσουν ως τοποτηρητές σε μια συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου! Για το λόγο αυτό η διοίκηση της Δύναμης Ζωής χρηματοδότησε την αγορά 20 αστυνομικών οχημάτων SUV, 15 επιβατικών οχημάτων 5 θέσεων, 15 αυτοκινήτων ειδικής φύσεων τύπου VAN, 3 γερανοφόρων, 56 δικύκλων μοτοσυκλετών, 90 αστυνομικών οχημάτων, 128 πομποδεκτών, 18 φορητών ραντάρ".via Press24.gr https://ift.tt/33rXAz1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.