Λεωφορειολωρίδες: Οι κάμερες σε λειτουργία τα πρόστιμα πέφτουν βροχή (video)

photo: Eurokinissi

Τα πρόστιμα για τις λεωφορειολωρίδες θα αρχίσουν και πάλι να στέλνονται στις οικίες των παραβατών. Ο ΟΑΣΑ ανανέωσε την προμήθεια για θερμογραφικό χαρτί, αφού εγκρίθηκε σχετικό κονδύλι 1209 ευρώ.

Πρόκειται για το χαρτί, που εκτυπώνει τις παραβάσεις και τις στέλνει στην Τροχαία και από εκεί στα σπίτια των παραβατών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια οι κάμερες υπολειτουργούσαν, αφού τόσο στον ΟΑΣΑ, όσο και στην τροχαία υπήρχε έλλειψη προσωπικού και το μέτρο είχε ατονίσει.

Στην Αθήνα υπάρχουν δώδεκα κάμερες για την παρακολούθηση των λεωφορειολωρίδων, οι οποίες τοποθετούνται σε 40 διαφορετικά σημεία, ανά διαστήματα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα τελευταία χρόνια κόβονται 100 κλήσεις το μήνα για τη σχετική παράβαση, ενώ το πρόστιμο είναι 200 ευρώ.

Όπως εκτιμάται, η συμμόρφωση των οδηγών στο μέτρο των λεωφορειολωρίδων κρίνεται επιβεβλημένη, διότι η κατάληψή τους, πέρα από τα πρόστιμα, δυσχεραίνει σημαντικά την κίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ιδίως σε ώρες αιχμής, με αποτέλεσμα πολλές από τις διαδρομές των λεωφορείων να παρουσιάζουν καθυστερήσεις που κυμαίνονται από 15 έως και 20 λεπτά.



via Ειδήσεις τώρα - Ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/2py689I
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη