Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών – Μήνυμα αλληλεγγύης από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος (video)

Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών – Μήνυμα αλληλεγγύης από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος (video)

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο για την αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα. Οι τοπικές κοινωνίες εμφανίζονται διχασμένες,ενώ μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος καλώντας τους κατοίκους να αγκαλιάσουν τους ξεριζωμένους.

Ακόμα 111 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από την Μόρια της Λέσβου και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας στην Αργολίδα.

Στους 1.210 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σήμερα σε δομές φιλοξενίας στην Δυτική Μακεδονία.

Από αυτούς, οι 758, στην πλειοψηφία τους οικογένειες Σύριων και Κούρδων, ζουν σε ξενοδοχεία στα Γρεβενά.

Εδώ και έναν χρόνο σε 9 ορεινά ξενοδοχεία των Γρεβενών, φιλοξενούνται περίπου 750 πρόσφυγες. Παρότι δεν υπήρξαν υπερβολές, η παραμονή τους έχει διχάσει την τοπική κοινωνία.

Κάτοικοι του χωριού Καρύτσα στη Λάρισα, κρατούν την ελληνική σημαία και εμποδίζουν την είσοδο του χωριού, στην πληροφορία ότι θα μεταφερθούν εκεί ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

«Ο Χριστός είπε θα με βρείτε εκεί στους ελάχιστους αδερφούς μου. Εξάλλου το έχει βάλει σαν κριτήριο. Θα είστε δικοί μου, αν με φιλοξενήσετε», ήταν το μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου.

Την οργή της ΝΔ προκάλεσε η ρατσιστική ανάρτηση που έκανε στέλεχός της στην Κοζάνη, χαρακτηρίζοντας μαύρους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ζητώντας μάλιστα να τους ρίξουν στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα την διαγραφή του.

Η υλοποίηση της κατανομής στο 1% του συνολικού πληθυσμού ανά περιφέρεια σε όλη τη χώρα θα βοηθήσει τις περιφέρειες εκείνες που δέχονται ήδη μεγάλο όγκο προσφύγων.

«Θα υπάρξει μία πολύ μεγάλη ανάσα γιατί η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη φάση, η Κεντρική Μακεδονία, είναι αυτή που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση» ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Καράογλου.

«Το νομοσχέδιο ήρθε για τα δεδομένα αρκετά γρήγορα. Τώρα μένει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν οι πρόνοιες και οι προβλέψεις του», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Χ. Γιαννοπούλου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2NOHkCq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη