Νέες καταγγελίες Κικίλια για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ (video)

Νέες καταγγελίες Κικίλια για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ (video)

Πλήθος οικονομικών παραβάσεων από τον Ιούλιο του 18 έως τα τέλη Ιουνίου του 19, εντοπίζονται στο πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε αυτό καταγράφονται μεταξύ άλλων:
-τεράστιες δαπάνες μετακίνησης χωρίς νόμιμα δικαιολογητικά
-μη ύπαρξη προγράμματος προμηθειών
-μη ανάρτηση στην Διαύγεια των χρηματικών ενταλμάτων του 2017
-μη ρεαλιστική κατάρτιση προϋπολογισμού εξόδων

Τα στοιχεία έρχονται στο φως ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη για ύπαρξη κυκλώματος που αποφυλάκιζε εμπόρους ναρκωτικών μέσω του ΚΕΘΕΑ στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, βαφτίζοντάς τους χρήστες. Στο θέμα έχει παρέμβει η εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι: «Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα το ΚΕΘΕΕΑ την απεξάρτηση, τα προγράμματα του, τον αγώνα που έδωσε για την κοινωνία και τις ευπαθείς ομάδες. Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν δεν αφορούν μια δομή από τις 120. Τα Διαβατά αποτελούσαν το στολίδι του ΚΕΘΕΑ, σύμφωνα με την προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής Ανδρέας Ξανθός αναφέρει: «Σήμερα έχουμε ακρόαση φορέων και αν ισχύουν αυτά που λέει ο υπουργός για σεβασμό οφείλουμε να τους ακούμε και όχι να σπεύδει ο υπουργός να ενισχύσει το αφήγημα του για φαυλότητα και κακοδιαχείριση και να συνεχίζει τον δημόσιο εξευτελισμό του ΚΕΘΕΑ».

Ο ορισμός διοίκησης απευθείας από το υπουργείο Υγείας, συνεπάγεται διάλυση του ΚΕΘΕΑ λένε οι εργαζόμενοι.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κολοκάθης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, τονίζει πως: «Αυτός ο Οργανισμός 37 χρόνια λειτουργεί με έναν τρόπο με τον οποίο καταλήγει να εκλέξει το διοικητικό του συμβούλιο. Αυτός ο Οργανισμός δεν μπορεί να διοικηθεί από κάποιους οι οποίοι έρχονται με ένα διορισμένο κομματικό συμβούλιο».

Το μέλος του Δ.Δ. του συλλόγου οικογένειας ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ» Θωμάς Νάνος αναφέρει ότι: «Είναι διαφορετικό πράγμα ένα Δ.Σ. που βγαίνει από την βάση, τους ανθρώπους που συμμετέχουν στον Οργανισμό, από ένα συμβούλιο που διορίζεται από κάποια κυβέρνηση».

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία διορίστηκε η νέα διοίκηση στον Οργανισμό.

Ρεπορτάζ: Νίκος Kαπόγλης

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/34zt5Ie
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη