«Έφοδοι» στις τράπεζες – Τι έψαχναν οι ελεγκτές video)

«Έφοδοι» στις τράπεζες – Τι έψαχναν οι ελεγκτές video)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα, κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού προχώρησαν σε αιφνιδιαστικούς έλεγχους στα γραφεία των συστημικών τραπεζών και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Η Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνά πιθανή εναρμόνιση κοινής πολιτικής στο θέμα των χρεώσεων στις συναλλαγές.

Ήταν λίγο μετά τις 9 το πρωί, όταν περίπου 120 ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού, χωρισμένοι σε κλιμάκια των 10 ατόμων, ξεκίνησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα κεντρικά κτίρια Alpha bank, της Εθνικής, της Πειραιώς, της Eurobnak και της Attica Bank, καθώς και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Αφού ζήτησαν από τα υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη να μην αγγίξουν τίποτα και να απομακρυνθούν από τα γραφεία τους, πήραν έγγραφα και αντέγραψαν από τους σκληρούς δίσκους όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για το πώς και πότε καθορίστηκαν οι τραπεζικές χρεώσεις, με στόχο να διαπιστώσουν εάν υπήρξε προσυνεννόηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Αφορμή για την έφοδο στάθηκε το γεγονός ότι υπήρξαν σχεδόν ταυτόχρονες και πανομοιότυπες ανακοινώσεις των τραπεζών, τόσο για την επιβολή των νέων χρεώσεων, όσο και για την αναστολή τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τραπεζικών στελεχών, οι ελεγκτές της Επιτροπής ερεύνησαν επίσης χαρτοφύλακες, προσωπικούς υπολογιστές και ατομικές τσάντες.

Όπως τονίζουν πηγές της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τα ευρήματα αξιολογούνται και θα υπάρξουν ανακοινώσεις πολύ σύντομα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Α. Αθανασόπουλος

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2NTAOtW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη