ΚΙΝΑΛ για τον νέο προϋπολογισμό: Χωρίς νέους φόρους αλλά και χωρίς... συγκινήσεις

ΚΙΝΑΛ για τον νέο προϋπολογισμό: Χωρίς νέους φόρους αλλά και χωρίς... συγκινήσεις

Εκτενής συζήτηση έγινε στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, για τα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού του πρώτου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το συμπέρασμα των στελεχών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πως πρόκειται για έναν προϋπολογισμό χωρίς μεν νέους φόρους, αλλά και χωρίς, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από το Κίνημα Αλλαγής, συγκινήσεις.

Στη Χαριλάου Τρικούπη στέκονται κατ' αρχάς στο γεγονός ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παραμένει στάσιμο. Στη συνέχεια τονίζουν το ζήτημα της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και σημειώνουν το κίνδυνο να χαθούν 4 δις ευρώ.

Ταυτόχρονα, αναφέρουν πως στο νέο προϋπολογισμό δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σχετικά με τον ΕΜΦΙΑ κάνουν λόγο για "πονηριές" καθώς για την κοινωνική ομάδα των αγροτών δεν προβλέπεται μείωση στα αγροτικά τεμάχια.

Σε ό,τι αφορά στον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών από το ΚΙΝ.ΑΛ κάνουν λόγο για εμπαιγμό, καθώς η μείωση στην προκαταβολή φόρου είναι μόλις 5%, δηλαδή από το 100% που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ με το νέο προϋπολογισμό θα πέσει στο 95%.

Σημειώνουν μάλιστα πως το ΠΑΣΟΚ είχε αφήσει την προκαταβολή φόρου στο 50% Τέλος, για τις ενέργειες της κυβέρνησης για τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, μέσω των κατασκευών νέων κατοικιών, επισημαίνουν ότι πρόκειται για πρόσκαιρο μέτρο και υπενθυμίζουν πως επί ημερών Γιώργου Αλογοσκούφη και κυβέρνησης Καραμανλή αντίστοιχη ενέργεια οδήγησε τότε στη "φούσκα" των ακινήτων.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2rT9LYr
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη