ΙΚΕΑ: Θα πληρώσει 46 εκατ. δολάρια μετά από θάνατο μωρού από πτώση συρταριέρας

ΙΚΕΑ: Θα πληρώσει 46 εκατ. δολάρια μετά από θάνατο μωρού από πτώση συρταριέρας

Η σουηδική πολυεθνική εταιρεία επίπλων ΙΚΕΑ συμφώνησε να πληρώσει αποζημίωση ύψος 46 εκατομμυρίων δολαρίων στους γονείς του 2χρονου Γιόζεφ Ντούντεκ, που έχασε την ζωή του το 2017, όταν καταπλακώθηκε από συρτάρια.

Το συγκεκριμένο προϊόν του ΙΚΕΑ, το οποίο ζυγίζει 32 κιλά, είχε αποσυρθεί έναν χρόνο πριν από το περιστατικό για λόγους ασφαλείας καθώς άλλα τρία παιδιά είχαν χάσει τη ζωή τους.

«Παρά το γεγονός ότι κανένας συμβιβασμός δεν μπορεί να αλλάξει τα τραγικά γεγονότα που μας έφεραν εδώ, είμαστε ευγνώμονες που έκλεισε η υπόθεση για το καλό της οικογένειας και όλων των εμπλεκομένων» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα οικιακής ασφάλειας», πρόσθεσε.

Σε δήλωσή τους, σύμφωνα με το BBC, οι γονείς του αδικοχαμένου παιδιού, Γιολίν και Γκρεγκ, αναφέρουν ότι είναι συγκλονισμένοι από την απώλεια του γιου τους.

«Δεν περιμέναμε ποτέ όταν ότι ένα μωρό 2 ετών θα μπορούσε να αναποδογυρίσει ένα συρτάρι μόλις 76 εκατοστά ύψος και να πεθάνει από ασφυξία. Αργότερα μάθαμε ότι το συγκεκριμένο συρτάρι ήταν ασταθές από την κατασκευή του. Λέμε την ιστορία μας γιατί δεν θέλουμε να πάθει κάτι τέτοιο άλλη οικογένεια».

Μάλιστα, η οικογένεια δηλώνει ότι θα δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια σε ομάδες που εργάζονται για να προστατεύσουν μικρά παιδιά από επικίνδυνα προϊόντα.

Το 2016 η IKEA ανακάλεσε εκατομμύρια συρτάρια τύπου Malm στη Βόρεια Αμερική επειδή είχαν εκφραστεί φόβοι για ζητήματα ασφαλείας. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανάκληση προϊόντος στην ιστορία της εταιρείας.via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2tE3K2A
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.