Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου – 7 Ιανουαρίου 1972

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου – 7 Ιανουαρίου 1972

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στη μεγάλη στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιανουαρίου 1972. Δείτε τα τρία μέρη από το επεισόδιο της εκπομπής του Λευτέρη Παπαδόπουλου, παραγωγής 1989:

Εν αρχή ην ο λόγος

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Α' μέρος
(video)

Η σειρά εκπομπών του Λευτέρη Παπαδόπουλου με θέμα το ελληνικό τραγούδι αφιερώνει τρία επεισόδια στη μεγάλη Ελληνίδα στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Παρουσιάζεται η ζωή, ο χαρακτήρας και το έργο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου μέσα από αφηγήσεις σπουδαίων μουσικών και ερμηνευτών του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού θυμούνται περιστατικά, περιγράφουν το ταλέντο της, μιλούν για τις τραγωδίες της ζωής της, τον πληθωρικό και ανοιχτόκαρδο χαρακτήρα της, τη σχέση της με τα χρήματα, τα χαρτιά και την εκμετάλλευση των συνθετών εις βάρος της σε σχέση με τους στίχους που έγραφε και τα δικαιώματα για τα τραγούδια.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου επεισοδίου ο εγγονός της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, Αλέξης Πολυζωγόπουλος, μοιράζεται αναμνήσεις του από οικογενειακές στιγμές με τη γιαγιά του, ιστορίες ενδεικτικές της ελεύθερης φύσης του χαρακτήρα της, του πηγαίου ταλέντου της και της αγάπης της για το λαϊκό τραγούδι, καθώς και για την χαρτοπαιξία. Παράλληλα εμφανίζεται πλήθος μουσικών και τραγουδιστών οι οποίοι ερμηνεύουν τραγούδια που γράφτηκαν επισήμως ή μη  από την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Η εκπομπή περιλαμβάνει ένα θησαυρό με μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού σε στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικοί από τους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, τραγουδιστές και συνθέτες που μιλούν και τραγουδούν για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου σε αυτό το πρώτο μέρος του αφιερώματος: Μελίνα Μερκούρη, Ηλίας Κλωναρίδης, Γιώργος Μουφλουζέλης, Στράτος Διονυσίου, Απόστολος Καλδάρας, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Νίκος Ξανθόππουλος, Μιχάλης Μενιδιάτης, Λεωνίδας Βελής, Κώστας Μοσκοβίτης, Μαίρη Λίντα, Στέφανος Ληναίος.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος

Παραγωγή: 1989

Δείτε περισσότερα στο

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2FoD2Oc
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη