Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου: «Όχι στις εξορύξεις». Παράσταση διαμαρτυρίας από φορείς του νησιού στην Περιφέρεια(audio)

Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου: «Όχι στις εξορύξεις». Παράσταση διαμαρτυρίας από φορείς του νησιού στην Περιφέρεια(audio)

Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, απευθύνουν συλλογικότητες και φορείς του νησιού.

Στο κάλεσμα της Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου (Αδρε) τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η περιφέρεια γνωμοδοτεί για την "Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ)" για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κρήτης. Η Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθρακων καλεί σε συγκέντρωση για να εναντιωθούμε στους καταστροφικούς σχεδιασμούς των πετρελαϊκών εταιριών και των τοπικών διεκπεραιωτών τους.

Παράλληλα στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθεί ο σχεδιασμός του Ταιπεδ για μετατροπή ενός από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους του βόρειου Ηρακλείου (πρώην αμερικάνικη βάση) που μπορεί να αξιοποιηθεί για το κοινωνικό σύνολο, σε τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες και καζίνο.
Όπως είπε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων το μέλος της «ΑδΡε» Μαργαρίτα Τράνακα είναι ιδιαίτερα συμβολικό ότι τα δύο αυτά θέματα συζητιούνται την ίδια μέρα καθώς δείχνουν το μέλλον της Κρήτης σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της τοπικής «κυβέρνησης». Στρώνεται, επισημαίνει η ΑδΡε, το τουριστικό και ενεργειακό «υπέδαφος» για να έρθουν τα τεράστια συμφέροντα του ξενοδοχειακού και ενεργειακού λόμπι και να μαγαρίσουν το νησί.
Καμία σχέση με τις κοινωνικές ανάγκες αλλά και κοινωνικά επιζήμια από πολλές απόψεις.

Παράλληλα η κ. Τράνακα αναφέρθηκε και στις δράσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται σε Χανιά Ρέθυμνο και Ηράκλειο στο πλαίσιο της Ημέρας Οικονομικής Ενίσχυσης των δύο αντιφασιστών που διώκονται για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και αντιμετωπίζουν βαριές ποινές και περιοριριστικά μέτρα. Στους διωκόμενους έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης εμφάνισης τέσσερις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και επιπλέον, υποχρεωτική καταβολή εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ στον καθένα.


Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η Μαργαρίτα Τράνακα:

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2NcWbXK
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.