Τράπεζες: Προς κατάργηση τα γκισέ και νέες χρεώσεις στους πελάτες

photo: pexels

Σε νέα ρότα προσανατολίζονται πλέον οι ελληνικές τράπεζες με τις εκπλήξεις να διαδέχονται η μία την άλλη εντός του έτους για τους πελάτες. Γκισέ που «εξανεμίζονται», προσωπικό που δε θα έχει πια αντικείμενο και «πακέτα» υπηρεσιών με νέες χρεώσεις αποτελούν μέρος μόνο των αλλαγών που έρχονται.

Αναλυτικά, αναμένεται εντός του 2020 να γίνει «ομαδοποίηση» στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Έτσι, ο καταναλωτής θα επιλέγει πλέον μέσα από διαφορετικά «προπληρωμένα πακέτα» τις χρεώσεις που θα έχει σε τακτική βάση. Τα «πακέτα» θα έχουν να κάνουν με το πόσες συναλλαγές εκτιμά ο ίδιος ότι θα έχει αλλά και το είδος των συναλλαγών όπως για παράδειγμα εμβάσματα, επιταγές, κλπ.

Τα νέα μέτρα εντάσσονται στην προσπάθεια για τον μετασχηματισμό του τραπεζικού συστήματος, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των υπηρεσιών που θα παρέχεται στα γκισέ καθώς οι πελάτες θα αξιοποιούν βασικά τις ψηφιακές δυνατότητες που παρέχουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ήδη από το 2019 ελληνική συστημική τράπεζα δεν πραγματοποιεί στα γκισέ συναλλαγές κάτω των 400 ευρώ.via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2FAQq1E
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.