Κοζάνη: Πόρος τηλεθερμάνσεις και Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης στην συνάντηση των Ενεργειακών Δήμων στο Υπουργείο Ενέργειας

Κοζάνη: Πόρος τηλεθερμάνσεις και Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης στην συνάντηση των Ενεργειακών Δήμων στο Υπουργείο Ενέργειας

Η λειτουργία των τηλεθερμάνσεων, η  καταβολή, των οφειλών, μέσω του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, από τη ΔΕΗ, η Διυπουργική  Επιτροπή και ο ορισμός του Συντονιστή, που θα συμβάλει  στην εκπόνηση του Σχεδίου Μετάβασης, και στην επίβλεψη της εφαρμογής του, βρέθηκαν μεταξύ των θεμάτων στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι (Δευτέρας 13 Ιανουαρίου)  με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά,  ο δήμαρχος Φλώρινας και πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας,  ο δήμαρχος Αμυνταίου,  κ. Άνθιμος Μπιτάκης, και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας , μετά  την ολοκλήρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφιχθείς από την Αθήνα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι σύντομα, θα ορισθεί Συντονιστής στην Διυπουργική Επιτροπή η οποία συνεστήθη πρόσφατα για τη Δίκαιη Μετάβαση στις λιγνιτικές περιοχές,  η οποία και θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, όπου και θα τεθεί το πλαίσιο λειτουργίας της.

Σε ότι αφορά στον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης ο κ. Μαλούτας υπογράμμισε ότι  τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η Επιτροπή Κατανομής και θα δοθούν τα χρήματα που οφείλει η ΔΕΗ σταδιακά, με το ποσό να ανέρχεται στα  130 εκατομμύρια.  Για το θέμα των τηλεθερμάνσεων τόνισε ότι ο χρόνος που απομένει, για την οριστική παύση λειτουργίας του Αγ. Δημητρίου,  που συνδέεται άμεσα με την τηλεθέρμανση, είναι ελάχιστος, με τον σχεδιασμό να στρέφεται στο φυσικό αέριο, ώστε να μην υπάρξουν δυσμενείς συνέπειες κατά τη διάρκεια της απολιγνιτοποίησης. Ο Δήμαρχος Κοζάνης αναφέρθηκε ακόμα  στο ποσοστό από την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα για την περιοχή καθώς και τις αποφάσεις της παγκόσμιας τράπεζας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2TkOYJ6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη