Θεόδωρος Νιτσιάκος: Πώς έχασε τη ζωή του στο τροχαίο-Συλλυπητήρια μηνύματα

Θεόδωρος Νιτσιάκος: Πώς έχασε τη ζωή του στο τροχαίο-Συλλυπητήρια μηνύματα

Τραγικό τέλος για τον Θεόδωρο Νιτσιάκο, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας παραγωγής πουλερικών. Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του σε ηλικία 76 ετών, όταν το αυτοκίνητό του έπεσε σε χαράδρα κοντά στη γενέτειρά του Αετομηλίτσα Ιωαννίνων.

Οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες έχασε τη ζωή του ο επιχειρηματίας

Το αγαπημένο χόμπι κατέληξε σε τραγωδία. Το βράδυ της Παρασκευής ο Θεόδωρος Νιτσιάκος είχε πάει με συγγενή του για κυνήγι. Ενώ κινούνταν σε επαρχιακό δρόμο, το όχημά τους ακινητοποιήθηκε από τον παγετό. Ο συγγενής του άτυχου επιχειρηματία βγήκε από το όχημα και ο ίδιος προσπάθησε να το κινήσει. Λόγω ανηφορικής κλίσης του δρόμου, το αυτοκίνητο κύλησε προς τα πίσω και έπεσε σε χαράδρα 20 μέτρων. Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος βρήκε ακαριαίο θάνατο.

O αυτοδημιούργητος Ηπειρώτης

Από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες στο χώρο της ελληνικής βιομηχανίας, αλλά και υπόδειγμα στο χώρο του επιχειρείν για τους νεότερους. Από το μηδέν κατόρθωσε να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιάλευρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας βάσει του τζίρου της.

«Πάντα ξοδεύαμε τόσα όσα μπορούσαμε να αντέξουμε, ξοδεύαμε λιγότερα από όσα παράγαμε, πάντα φροντίζαμε να έχουμε απόθεμα» έλεγε ο ίδιος.

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1944 στα Γιάννενα. Καταγόταν από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας. Το 1972 δημιούργησε μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πουλερικών έξω από τα Ιωάννινα. Ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα, κατάφερε να διευρύνει γρήγορα την τοπική επιχείρηση, δημιουργώντας ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου.

«Είναι μια οικογενειακή εταιρεία, πλέον έχουν μπει σε αυτή και ο γιος μου και η κόρη μου, με μεγάλη όρεξη, την έχουν ανεβάσει πολύ τα τελευταία χρόνια». Έτσι περιέγραφε την επιχείρησή του.

Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε και στον τουρισμό, κατασκευάζοντας ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία των Ιωαννίνων. Εκεί φιλοξένησε μεγάλες προσωπικότητες και υποδέχθηκε όλους τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς.

Πρόεδρος της Βουλής: «Άλλαξε το επιχειρηματικό τοπίο στην Ήπειρο»

Τη σημαντική προσφορά του Θεόδωρου Νιτσιάκου στον πρωτογενή τομέα και τον ποιοτικό τουρισμό εξήρε σε δήλωσή του για την «αδόκητη απώλεια» του Ηπειρώτη επιχειρηματία, ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Αυτοδημιούργητος και διαρκώς ανερχόμενος επαγγελματικά, άλλαξε κυριολεκτικά το επιχειρηματικό τοπίο στην Ήπειρο στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στον ποιοτικό τουρισμό. Επί σειράν δεκαετιών προσέφερε σημαντικά τόσο στην εθνική οικονομία, όσο και στον Έλληνα καταναλωτή δημιουργώντας ταυτόχρονα πολύτιμες θέσεις εργασίας και διευρύνοντας συνεχώς το φάσμα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων σε όλη τη χώρα» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Τασούλας.

Τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του μεγάλου Έλληνα επιχειρηματία εξέφρασαν βιομηχανικοί και βιοτεχνικοί σύνδεσμοι, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη γενέτειρά του τα Γιάννενα.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2sZBE29
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.