Τουρκικό «αμόκ» με τον Στρατηγό Καμπά στο Καστελλόριζο - ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ για ακόμη μία φορά έφερε μπαράζ παραβιάσεων, υπερπτήσεων και αερομαχιών από τους Τούρκους πιλότους.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς φαίνεται ότι αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Τούρκους και κάθε φορά που επιλέγει να μεταβεί για επιθεώρηση σε κάποιο προκεχωρημένο επιτηρητικό φυλάκιο ή μονάδα σε ακριτική περιοχή προκαλεί πανικό και εκνευρισμό.

Οι 18 υπερπτήσεις στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης από 5 τουρκικά μαχητικά καθώς και οι σκληρές αερομαχίες από 10 οπλισμένα ελληνικά μαχητικά που προχώρησαν σε 5 εμπλοκές, αποτυπώνουν χαρακτηριστικά το πόσο οι Τούρκοι αισθάνονται εξαιρετικά άβολα με τις κινήσεις του έμπειρου ανώτατου αξιωματικού αλλά και το επίπεδο ετοιμότητας και αντίδρασης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αφηνιάζουν με την παρουσία του Αρχηγού. Το ίδιο συνέβη και στις 18 Απριλίου πάλι στη Ρώ και το Καστελλόριζο, στις 5 Ιουνίου όταν βρέθηκε στην Καλόλιμνο και επαναλήφθηκε στις 18 Δεκεμβρίου όταν επισκέφθηκε τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του την Παρασκευή, όπως γράψαμε στο enikos έκανε πρώτα στάση στην Ρόδο, όπου επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ»), την 95 Μονάδα Εθνοφυλακής (95 ΜΕΘ), το 542 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής (542 Μ/Κ ΤΕ) και το ΕΦ ΠΑΣΤΙΔΑΣ, όπου παρακολούθησε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διέταξε τη διεξαγωγή ασκήσεων επιχειρησιακής ετοιμότητας καθώς και το αεροδρόμιο Μαριτσών όπου συνομίλησε με τα πληρώματα των ελικοπτέρων και το τεχνικό προσωπικό.

Στη συνέχεια μετέβη στην έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσων Μεγίστης, στη νήσο Καστελόριζο και στις νήσους Ρω και Στρογγύλη όπου επισκέφτηκε τα ομώνυμα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) και παρακολούθησε την εξέλιξη ασκήσεων επιχειρησιακής ετοιμότητας, απ' όπου και οι φωτογραφίες που δίνει στην δημοσιότητα το ΓΕΣ.

Κάθε φορά που έκανε κίνηση με το ελικόπτερο, οι Τούρκοι πιλότοι επιχειρούσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Μόνο που απέναντί τους έβρισκαν διπλάσιο αριθμό οπλισμένων ελληνικών μαχητικών. Και ο αριθμός «5» εμπλοκές δείχνει ότι πλέον οι εντολές που έχουν λάβει τα «γαλάζια γεράκια» είναι να μην δείχνουν την παραμικρή ανοχή στις προκλήσεις.

Πάντως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos, ο Αρχηγός ΓΕΣ έχει κάνει κάποιες κινήσεις αναβάθμισης της ετοιμότητας, που έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στους Τούρκους Επιτελείς.



via Press24.gr https://ift.tt/2sfyvut
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη