Διοργανώνουν κινητοποίηση ενάντια στη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις

Διοργανώνουν κινητοποίηση ενάντια στη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις

Με συνθήματα όπως «Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου» θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα.
Η προσυγκέντρωση θα γίνει στο Ναυτικό Κλιμάκιο πρώην («περίπτερο Ζαχαράκη»).
Η Πανσαμιακή Επιτροπή καλεί όλους τους Σαμιώτες σε αγωνιστικό ξεσηκωμό το λαό, ενάντια στη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις, που εμπλέκει τη χώρα μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και την κάνει στόχο αντιποίνων από τη Ρωσία, το Ιράν κλπ. Ζητούν :
• Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή.
• Να κλείσουν τώρα, η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.
• Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
• Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
• Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες – μετανάστες από τα νησιά και τη χώρα. Να κλείσουν τα χοτ σποτ και να μην λειτουργήσουν καινούργια.

«Τίποτα θετικό δεν περιέχει αυτή η συνεργασία με κράτη-δολοφόνους, που χωρίς δεύτερη σκέψη δολοφονούν ανθρώπους, καταπιέζουν λαούς, εκμεταλλεύονται τον πλούτο ολόκληρων περιοχών, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δικών τους καπιταλιστικών ομίλων με το ξαναμοίρασμα εδαφών και το ξαναχάραγμα συνόρων.
Η τακτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ βαδίζει στα ίδια χνάρια της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει τις ίδιες αποφάσεις, οδηγεί ένα βήμα παραπέρα όλα τα σχέδια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ τα οποία υποστήριξε και υλοποίησε με θέρμη ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το μόνο που απομένει από αυτή την τακτική είναι ο κίνδυνος μιας πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή στην οποία θα κληθούν οι λαοί να αλληλοσφαχτούν, για τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά τους ανταγωνισμούς τους.
Η εμπειρία μας τα τελευταία χρόνια με τις χιλιάδες των ξεριζωμένων που στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δείχνει παραστατικά και ρεαλιστικά τι μας περιμένει από αυτά τα αλισβερίσια που έχουν κάνει την Ελλάδα μια απέραντη επιθετική πολεμική βάση των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη.

The post Διοργανώνουν κινητοποίηση ενάντια στη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2QOseiM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.