Λαμία: Στον Άγιο Αθανάσιο στα Γαλανέικα ιερό λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού του Θαυματουργού


        Με αισθήματα προσευχής και κατάνυξης η πολυπληθής Ενορία του Αγίου Αθανασίου Λαμίας, εδέχθη την έλευση και φιλοξενία αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού και Θαυματουργού, του εν τη Νήσω Χίω διαλάμψαντος, επ’ ευκαιρία της προετοιμασίας της Ιεράς Πανηγύρεως του Ναού.

          Το Ιερό θησαύρισμα εκόμισε με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών,  ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανσοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθοπουλος, το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου, παραμονή της σεβασμίας μνήμης του μεγάλου αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας.

          Το άγιο Λείψανο παρέμεινε στον Ιερό Ναό πέντε ημέρες και αξίζει να σημειωθεί ότι,  συγκινητική υπήρξε η προσέλευση εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι καθημερινά κατέκλυζαν το Μεγαλοπρεπή Ναό για να ασπασθούν το Ιερό Λείψανο και να ζητήσουν από τον Ιαματικό Όσιο Νικηφόρο τις προς Κύριον Πρεσβείες του για κάθε τι που τους απασχολεί στην ζωή τους και κυρίως για τις ψυχικές και σωματικές ασθένειες, δια τις οποίες ο Όσιος Νικηφόρος θεωρείται Ιατρός Θαυματουργός και Θεραπευτής.

          Καθημερινά στο Ναό τελούταν το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, η Ακολουθία του Εσπερινού καθώς και η Ιερά Παράκληση στον Όσιο Νικηφόρο.

          Οι λατρευτικές Ακολουθίες κορυφώθηκαν την Τρίτη 7 Ιανουαρίου το απόγευμα, όπου στον Ιερό Ναό εν πληθούση Εκκλησία, ο άγιος Πρωτοσύγκελλος, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς του Ναού, ετέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

          Εις το τέλος του Μυστηρίου ο π. Άγγελος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου για πλουσία την Χάρη του Θεού σε όλους τους πιστούς δια πρεσβειών του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, του Θαυματουργού και Ιαματικού.











www.imfth.gr
Νεότερη Παλαιότερη