Τα Θεοφάνεια στην Ήπειρο

Τα Θεοφάνεια στην Ήπειρο

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν στην Ήπειρο τα Θεοφάνεια. Και φέτος υπήρξαν αυτοί που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.
Συνολικά 21 κολυμβητές έπεσαν στην Παμβώτιδα για να ανασύρουν το Σταυρό. Στην Ηγουμενίτσα 6 τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στο λιμάνι, 10 στην Πρέβεζα και ένας μόλις 20χρονος στα παγωμένα νερά του Αράχθου στην Άρτα.
Με την μεγάλη φωτιά που άναψε στην πλατεία της Ανατολής, αργά το απόγευμα, ανήμερα των Θεοφανείων, ολοκληρώθηκε η αναβίωση του Ποντιακού δρώμενου των Μωμόγερων.

Την παραμονή, τα μέλη της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών χάρισαν μοναδικές στιγμές στην πόλη των Ιωαννίνων, χορεύοντας, τραγουδώντας και ανταλλάσσοντας πειράγματα από την κεντρική πλατεία μέχρι την πλατεία Μαβίλη.
Το έθιμο αναβίωσε και στην Πρέβεζα από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Καλλίφυτου Δράμας.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2SXqaXd
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη