Μεταναστευτικό: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών με συμμετοχή των περιφερειαρχών

Μεταναστευτικό: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών με συμμετοχή των περιφερειαρχών

Μεταναστευτικό: Με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη, στο υπουργείο Εσωτερικών, με θέμα το προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία θα είναι παρόντες και οι βουλευτές από τις περιοχές που θα υποδεχθούν τους πρόσφυγες – μετανάστες.

Επίσης, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Επιπλέον, το «παρών» θα δώσουν και οι περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου που πλήττονται από τις ροές. Ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Κω καθώς και οι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, και τον αρμόδιο συντονιστή, υφυπουργό Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυστηρότερη φύλαξη συνόρων με συγκρότηση ενιαίου φορέα, κλειστά κέντρα στα νησιά του Αιγαίου, αποσυμφόρηση των δομών και αντισταθμιστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

«Στο πόδι» για τους μετανάστες η Σάμος, οι κάτοικοι θέλουν την αποσυμφόρηση του νησιού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, οργανωμένη από το δήμο της Ανατολικής Σάμου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο λιμάνι του Μαλαγαρίου με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

Αφορμή αποτέλεσε η παρουσία εκεί, δυο αρματαγωγών πλοίων, τα οποία και θα φιλοξενούσαν αιτούντες άσυλο, εφόσον οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες το επέβαλαν. «Δηλώνουμε για άλλη μία φορά, ότι η Σάμος του ανθρωπισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της νομιμότητας είναι εδώ και είναι παρούσα.

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να ζει η κοινωνία και τα παιδιά μας αυτό που βιώνουμε σήμερα και δεν στρεφόμαστε σε κανέναν εκεί πάνω, στρεφόμαστε ενάντια στην Ευρώπη της απαξίωσης, στρεφόμαστε σε όσους κρατικούς, πολιτικούς, πολιτειακούς, που επιφυλάσσουν για τα νησιά μας το μέλλον που όλοι βλέπουμε μέχρι τώρα» σημείωσε μιλώντας στη συγκέντρωση, ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/39OWiT1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη