Ισπανία: Πρωθυπουργός ο Πέδρο Σάντσεθ

Ισπανία: Πρωθυπουργός ο Πέδρο Σάντσεθ

Ο Πέδρο Σάντσεθ ξανά πρωθυπουργός στην Ισπανία.

Με 167 ψήφους υπέρ, 165 κατά και 18 απόντες ο Πέδρο Σάντσεθ ορκίζεται πρωθυπουργός, έως την Παρασκευή θα ορκιστεί το νέο υπουργικό Συμβούλιο, ένας από τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης θα είναι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, καθώς πρόκειται για κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ σοσιαλιστών και των Podemos.

Στην πρώτη ψηφοφορία έχασε την απόλυτη πλειοψηφία, αλλά στη σημερινή ψηφοφορία ο Πέδρο Σάντσεθ ήταν αναμενόμενο ότι θα κερδίσει. Διότι ακόμη και μια βουλευτής από τους  Podemos που είναι από την Καταλανία, πάσχει από καρκίνο και κάνει χημειοθεραπείες βρέθηκε στην ψηφοφορία προκειμένου να ψηφίσει, καθότι όπως φάνηκε η διαφορά είναι μόλις δυο ψήφοι.

Η Ισπανία από σήμερα λοιπόν έχει κυβέρνηση και θα μπορέσει να ψηφίσει τους προϋπολογισμούς, γιατί μέχρι τώρα πορευόταν με τους προϋπολογισμούς του 2017 επί κυβέρνησης Ραχόι.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση/Δώρα Μακρή

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/35xGLUn
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη