Γεώργιος Ντασιώτης - ΓΕΦΥΡΕΣ ΖΩΗΣ, ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!!!!!

Έχω γράψει και άλλη φορά και το επαναλαμβάνω πως, αν με ρωτούσε κάποιος ποιά έργα είναι αυτά που με ικανοποιούν περισσότερο, χωρίς δεύτερη σκέψη θα έλεγα ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ και θα το αιτιολογούσα, κυρίως, ως προς τον συμβολισμό τους.Ο Δρόμος, συμβολίζει ανοιχτούς ορίζοντες, ελευθερία κίνησης, οικονομική πρόοδο και εξωστρέφεια, τη φυγή αλλά και την επιστροφή, το ταξίδι και την ασφάλεια.

 

Ο Δρόμος πάντα ήταν εμβληματικό έργο,υπό τις παραπανω έννοιες,αλλά και πρακτικά είναι η διευκόλυνση, η άνεση και όταν αναφερόμαστε σε μια Πεδιάδα όπως η ΚΩΠΑΙΔΑ , τότε ο δρόμος είναι ταυτοσήμος με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, που τόσο έχουμε ανάγκη.

 

Η λογική αυτή μας οδήγησε ως Δημοτική Αρχή, στην εκπόνηση μελετών και στην υποβολή τους για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ""ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι "" του Υπουργείου Εσωτερικών που, η αλήθεια είναι πως, η Αυτοδιοίκηση έλυσε πάρα πολλά χρόνια προβλήματα με αυτό το Πρόγραμμα.

 

Στο πρόγραμμα λοιπόν εντάξαμε:

 

1. Την Θανατηφόρα γέφυρα της Κεντρικής
Διώρυγας που έκλεισε τα 100 χρόνια

ζωής .

2. Ομοίως τη γέφυρα της Πέτρας προς την

εσωτερική Διώρυγα ,ίδιας ηλικίας και

επικινδυνότητας.

3. Τον κατεστραμμένο δρόμο ,μήκους περίπου

ενός χιλιομέτρου αμέσως μετά την γέφυρα

του Κηφισού.

 

Τώρα λοιπόν υπογράψαμε την σύμβαση με τον ανάδοχο και τα έργα ξεκινούν, με αρχικό προϋπολογισμό περίπου 850.000 ευρώ, κάνοντας πιο ασφαλές ένα οδικό δίκτυο στο οποίο έχουμε θρηνήσει πολλές ζωές.

 

Θυμίζω ,επίσης, ότι με δικούς του πόρους ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων, πριν πέντε χρόνια ανακατασκεύασε τη γέφυρα στην Εσωτερική Διώρυγα και απομένει στον άξονα αυτό , η γέφυρα ""s"",η οποία είναι επιτακτική ανάγκη σύντομα να κατασκευαστεί.

 

Σε συνδυασμό, τέλος ,με τις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο Κωπαΐδικό πεδίο,(καθαρισμός ποταμών, οδοποιία ,κ.α ) , νομίζω ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο στον κάμπο μας.





via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/2RgzV0j
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη