Τα διεθνή ΜΜΕ για την εκλογή Σακελλαροπούλου – Συγχαρητήρια μηνύματα

Τα διεθνή ΜΜΕ για την εκλογή Σακελλαροπούλου – Συγχαρητήρια μηνύματα

Αναφορά στην εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κάνουν τα Διεθνή Μέσα. Συγχαρητήρια μηνύματα από θεσμούς και προσωπικότητες εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την εκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της εξέφρασε τα ειλικρινή του συγχαρητήρια, καθώς και τις θερμές ευχές του για κάθε επιτυχία κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Μέσω twitter συνεχάρη την Αικ. Σακελλαροπούλου η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λέγοντας «Η Ευρώπη είναι γυναίκα»

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαρισμό στο twitter, συνεχάρη την νέα Πρόεδρο Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Στην ανάρτησή του ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει: «Θερμά συγχαίρω για την εκλογή της, την νέα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην αποστολή της εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητα για δημιουργική και καρποφόρα μεταξύ μας συνεργασία».

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χρήστος Α. Σαρτζετάκης για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου της απέστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα. «Θερμότατα συγχαρητήρια δ' επαξιωτάτην ανάδειξή σας εις την Προεδρίαν της Δημοκρατίας. Παραλλήλως, σας εύχομαι από καρδίας κάθε επιτυχία εις τα νέα καθήκοντά σας, την οποίαν άλλωστε ήδη από τώρα προοιωνίζει η γνωστή πολυετής διακονία σας εις της Διοικητικήν Δικαιοσύνην».

«Μία νέα σελίδα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίτευξη μίας ευρύτερης συναίνεσης που είναι αναγκαία όχι μόνο για τα εθνικά μας θέματα αλλά και για το μέλλον της κοινωνίας μας», ανοίγει η ανάδειξη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ύπατο αξίωμα της Πρόεδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης για τη σημερινή εκλογή.

Τα ξένα μέσα επικοινωνίας

Τη σημερινή εκλογή της κ. Σακελλοροπούλου, ως πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, με μεγάλη πλειοψηφία, προβάλλουν στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους, σχεδόν στο σύνολό τους, τα αυστριακά ΜΜΕ.

«Η εκλογή της δικαστού στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει μεγάλη συμβολική αξία σε μία χώρα, στην οποία υπάρχουν ακόμη έντονες διακρίσεις απέναντι στις γυναίκες», σχολίαζε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

«Η κ. Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη Πρόεδρος της Ελλάδας» τιτλοφορεί σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wiener Zeitung, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της μία γυναίκα ως Πρόεδρο.

Στο ίδιο πνεύμα είναι το δημοσίευμα με τίτλο «Η πρώτη Πρόεδρος της Ελλάδας» στην εφημερίδα Die Presse, στο οποίο σημειώνεται επιπλέον ότι η πενταετής θητεία του σημερινού Προέδρου, του 67χρονου συντηρητικού πολιτικού Προκόπη Παυλόπουλου, ολοκληρώνεται στις 13 Μαρτίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2NR8rxg
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη