Αποδείξεις: Η εφορία «παραμονεύει» αλλά οι καταναλωτές δεν «τσιμπάνε»

photo: pexels

Την στιγμή που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει διαμηνύσει με κάθε τρόπο στους καταναλωτές ότι πρέπει το 2020 να συγκεντρώσουν αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές που να είναι ίσες με το 30% του συνολικού ετήσιου πραγματικού εισοδήματός τους, και ενώ η εφορία παρακολουθεί τα πάντα, τα επίσημα στοιχεία δημιουργούν ερωτηματικά για το κατά πόσο εφικτός είναι αυτός ο στόχος.

Μοιάζει σαν οι φορολογούμενοι να μην πτοούνται ούτε από το γεγονός πως αν δεν καλύψουν το απαιτούμενο ποσό θα τους επιβάλλεται ποινή με συντελεστή 22% στο ακάλυπτο ποσό. Απογοητευτικά δε είναι και τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) σχετικά με τις χρεωστικές κάρτες στη χώρα μας.

Αναλυτικά, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 αυξήθηκε ο αριθμός των χρεωστικών καρτών στην Ελλάδα (εκδόθηκαν επιπλέον 540.000 κάρτες σε σχέση με το β' εξάμηνο του 2018) εντούτοις η μέση αξία των συναλλαγών μειώθηκε κατά 18%. Μείωση παρουσίασε δε και ο όγκος των συναλλαγών κατά 16%.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, έχει καταγραφεί εκρηκτική αύξηση των ανέπαφων συναλλαγών, καθώς το 75% του συνόλου των συναλλαγών με κάρτες για ποσά κάτω των 25 ευρώ γίνεται πλέον ανέπαφα.



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2R4W6X9
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη