Κυριακή μετά τα Φώτα στην Ενορία της Αγίας Αικατερίνης Αχινού


         Στον καλλιμάρμαρο Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στον Αχινό της Ανατολικής Φθιώτιδος, ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή μετά τα Φώτα 13 Ιανουαρίου,  ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

          Τον π. Άγγελο στην Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Ιωάννης Μέρμυγκας και ο Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Πολυζώης, ενώ εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος και πολιός Γέροντας Ιερεύς π. Ιωάννης Γεωργακόπουλος.

          Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο π. Άγγελος εν πρώτοις μετέφερε τις ευχές και πατρικές ευλογίες του Ποιμενάρχου προς όλους τους ευσεβείς πιστούς κατοίκους του χωριού και ευχήθηκε εγκαρδίως καλή και ευλογημένη χρονιά.

Ακολούθως με αφορμή την αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή του Ευαγγελιστού Ματθαίου, ο π. Άγγελος ανέφερε, ότι το «Μετανοείται ἤγγικε γάρ ἡ Βασιλεία τῶν  Οὐρανῶν», με το οποίο άρχισε την Δημόσια δράση Του ο Κύριος, είναι ένα Οικουμενικό κάλεσμα σωτηρίας προς όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.

«Η αγκαλιά του Χριστού είναι πάντα ανοιχτή για όλους τους ανθρώπους και αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα για να ξεκινήσει η νέα χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Άγγελος.

          Μετά την διανομή του αντιδώρου στο Νεοεγκαινιασθέν Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, το οποίο αποτελεί και το πρώτο που εγκαινίασε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας την ημέρα μνήμης της Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου του παρελθόντος  έτους, ο π. Ιωάννης, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τα μέλη του Ενοριακού Φιλοπτώχου ταμείου και όλοι οι εθελοντές και εθελόντριες της Ενορίας, ετοίμασαν μία όμορφη γιορτή και με αφορμή τη νέα χρονιά ο άγιος Πρωτοσύγκελλος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα της Ενορίας, ευχόμενος η νέα χρονιά να φέρει σε όλους υγεία ψυχική και σωματική, ευτυχία και πνευματική προκοπή.

          Ο π. Ιωάννης με αισθήματα ευγνωμοσύνης και χαράς προσεφώνησε τον π. Άγγελο και εκ μέρους ολοκλήρου του πληρώματος της Ενορίας τον καλωσόρισε στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης του Αχινού και του ευχήθηκε με την σειρά του καλή χρονιά και καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

          Εις ανάμνησιν δε της επισκέψεως του, του εδώρισε μία όμορφη εικόνα της Παναγίας, η οποία και απεικονίζεται ως Πλατυτέρα των Ουρανών, συνοδευόμενη από την ευχή, όπως η Παναγία σκέπει, φρουρεί και διαφυλάττει τόσο εκείνον όσο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών.

          Την ήδη γιορτινή ατμόσφαιρα συμπλήρωσαν και τα όμορφα παραδοσιακά άσματα, τα οποία απέδωσαν τα μέλη της Χορωδίας Αχινού υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Δελοπούλου.

          Στην Θεία Λειτουργία και την τελετή κοπής της Αγιαβασιλόπιτας της Ενορίας του Αχινού, μεταξύ των εκατοντάδων πιστών παρέστησαν: η Δήμαρχος Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου συνοδευόμενη από μέλη  του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Καναπίτσας, η Δημοτική Σύμβουλος και Ιατρός κ. Αλεξάνδρα Βεντούρη –Νασοπούλου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αχινού κ. Ιωάννης Μπλούνας, ο Διοικητής της Μονάδος Καυσίμων Ραχών Σμυναγός Ιωάννης Φράγκος, ο Διοικητής των ΚΑΑΥ Υπολοχαγός Πέτρος Θεοδωρόπουλος, οι Διευθυντές των Σχολείων όλων των Βαθμίδων Στυλίδος, Ραχών και Αχινού, μέλη Εκπολιτιστικών Συλλόγων της Ανατολικής Φθιώτιδος, εκπρόσωποι άλλων φορέων της περιοχής και πλήθος πιστών.






























Νεότερη Παλαιότερη