Διάσκεψη Βερολίνου: Πύρα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την απουσία της Ελλάδας

Διάσκεψη Βερολίνου: Πύρα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την απουσία της Ελλάδας

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ρίχνουν ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για την απουσία της χώρας μας από την διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η ανακοίνωση από τη Γερμανική Καγκελαρία των χωρών που συμμετέχουν στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, που δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα στη διαδικασία, αλλά περιλαμβάνει δυο νέους συμμετέχοντες- την Αλγερία και το Κονγκό - αποτελεί ένα ακόμη πισωγύρισμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας».

Σημειώνει ακόμη ότι «η Ελλάδα συμμετείχε στην προηγούμενη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη, στο Παλέρμο της Ιταλίας τον Νοέμβριο του 2018 και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο, δια του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα»

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Συνεπώς, μάλλον δεν είναι η Τουρκία απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα, αλλά η Ελλάδα απούσα από μια κρίσιμη διαδικασία που πλέον αφορά τα ίδια τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Και αυτό αποτελεί βαριά ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Η δήλωση του ΚΙΝΑΛ

«Η Ελλάδα είναι απούσα από τη συνάντηση του Βερολίνου για το θέμα της Λιβύης ενώ συμμετέχουν Τουρκία, Αλγερία και Κονγκό» σχολίασε το γραφείο τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες γι' αυτό. Και δεν την απαλλάσσουν οι διαπιστωμένες αβελτηρίες της προηγούμενης Κυβέρνησης. Την είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/30jGVNW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.