Novartis: Βόμβα Ράικου - Αισθάνθηκα ότι εκτελούνταν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου

Novartis: Βόμβα Ράικου - Αισθάνθηκα ότι εκτελούνταν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis, με την πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, αυτήν την στιγμή να καταθέτει.

Στην κρίσιμη κατάθεση της πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένης Ράικου μεταξύ άλλων φέρεται να κατήγγειλε πως εκτελείται συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της:

«Κατόπιν έψαξα τράπεζες. Από την Alpha Bank βρέθηκε έμβασμα 28 εκατ. ευρώ. Η χαρά μας ήταν μεγάλη. Ήλθαν κι αλλά αποτελέσματα. Τα συνολικά εμβάσματα της Novartis ήταν 118 εκατ. ευρώ. Την πρώτη λίστα τη χωρίσαμε. Κάποιοι έψαχναν εταιρείες κάποιοι άλλοι φυσικά πρόσωπα. Στην ενιαία αρχή πληρωμών στείλαμε έγγραφο για συνδρομή ως προς τα φυσικά πρόσωπα. Να δούμε εάν μισθοδοτούνται από Δημόσιο για να διερευνήσουμε τις σχέσεις με τη Novartis. Στείλαμε έγγραφο και ΑΑΔΕ ζητώντας έναν υπάλληλο για βοήθεια. Έψαξα ειδικά τον κύριο Παναγιωτάκη όμως είχα κατηγορηματική άρνηση. Δεν υπήρχε έμβασμα προς αυτόν. Κάποιος δημοσιογράφος τότε με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως κατηγορούμαι η ίδια για απόκρυψη στοιχείων από κάποια κυρία Ζαμανίκα. Κατόπιν υπήρξε εναντίον μου δημοσίευμα. Κατάλαβα τότε πως υπήρξε συμβόλαιο θανάτου επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ με τον Παπαγγελόπουλο! Θυμήθηκα την Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αισθάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη. Αισθάνθηκα ότι εκτελούνταν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου από τον Παπαγγελόπουλο. Μετά την άρνηση μου να ενδώσω στο να στείλω φάκελο για πολιτικούς χωρίς να έχω στοιχεία και το δημοσίευμα εφημερίδας ξεκίνησαν σειρά πειθαρχικών διώξεων εναντίον μου».

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν την Τουλουπάκη για παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού

Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης για τη υπόθεση Novartis, κατηγορούν την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για απόπειρα παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού του έργου της προανακριτικής επιτροπής.

Και αυτό γιατί η κυρία Τουλουπάκη, λίγο πριν την κατάθεση τής κυρίας Ελένης Ράικου, έσπευσε να στείλει στην επιτροπή στοιχεία για 3 εμβάσματα συνολικού ύψους 5.000 ευρώ από την εταιρεία Novartis προς τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της κυρίας Ράικου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι αφορά η συγκεκριμένη πληρωμή.

Επίσης διαβίβασε και το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ με ημερομηνία 28.1.2019 προκειμένου να την ενημερώσουν για τραπεζικό λογαριασμό του υιού του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Από την πλευρά της επιτροπής ο πρόεδρος της Προανακριτικής Γιάννης Μπούγας μίλησε για προσβλητική συμπεριφορά και ανέλαβε την σύνταξη επιστολής διαμαρτυρίας προς τον Άρειο Πάγο ενώ ο Θανάσης Πλεύρης τόνισε: «Η κα Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ. Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως Επιτροπή».

Ανάλογο ήταν και το σχόλιο του Βασίλη Κεγκέρογλου: «Νομίζω ότι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τί θα στείλει και τί όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα».via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2tWsRxS
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.