Εξαδάκτυλος στον ΑΝΤ1: Πιο επικίνδυνη η εποχική γρίπη από τον κορονοϊό - BINTEO

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στη χώρα μας και συνιστά ψυχραιμία, επισημαίνοντας παράλληλα πως η εποχική γρίπη είναι πιο επικίνδυνη από τον κορονοϊό.

"Οποιαδήποτε παρόμοια κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και οι γιατροί πρέπει πρώτοι να δείχνουν ψυχραιμία, άρα έχουμε αυξημένη εγρήγορση αλλά όχι ιδιαίτερη ανησυχία. Να υπενθυμίσω ότι δεν έχουμε κανέναν που να νοσεί στη χώρα μας, έχουμε λιγότερους από 30 να νοσούν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα μέτρα που υπάρχουν σήμερα μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι θα αναχαιτιστεί εφόσον παρουσιαστεί η εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα" υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Όσο για το αν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί αν τα συμπτώματα δεν έχουν εμφανιστεί, επεσήμανε: "Θέλει πέντε ημέρες συνήθως για να μεταδοθεί ο ιός, αλλά μπορεί να φθάσει και τις 10, και τις 12 και τις 14 γι αυτό χρειάζεται στενότερη παρακολούθηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των ύποπτων περιστατικών εφόσον υπάρξουν αλλά αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε και βάσει αυτών πρέπει να λειτουργήσουμε".

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:via Press24.gr https://ift.tt/2UlI0Eb
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.