Νέος κοροναϊός: Χιλιάδες άνθρωποι σε σοβαρή κατάσταση – 427 οι νεκροί

Δεύτερος θάνατος εκτός ηπειρωτικής Κίνας. Ξεπέρασαν τα 20.000 τα παγκόσμια κρούσματα. 427 οι νεκροί. Χιλιάδες άλλοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Χιλιάδες άνθρωποι αρρωσταίνουν και δεκάδες πεθαίνουν καθημερινά στην Κίνα εξαιτίας του νέου κοροναϊού. Η Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 ήταν η χειρότερη μέρα της επιδημίας έως σήμερα, καθώς ο κοροναϊός 2019-nCoV κόστισε τη ζωή 64 ανθρώπων. Ανιχνεύθηκε επίσης σε ακόμα 3.235 ανθρώπους.

 

Έτσι, τα κρούσματα μόνο στην ηπειρωτική Κίνα έφθασαν τα 20.438 και τα θύματα τα 425. Σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τουλάχιστον 2.296 από τους ασθενείς στην Κίνα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο κοροναϊός έχει μολύνει τουλάχιστον 182 ανθρώπους σε άλλες 27 χώρες. Έχει επίσης κοστίσει τη ζωή σε έναν 44χρονο ασθενή στις Φιλιππίνες. Προ ολίγου έγινε επίσης γνωστό ότι ο κοροναϊός κόστισε τη ζωή και ενός 39χρονου στο Χονγκ Κονγκ. Είναι το δεύτερο θύμα του ιού εκτός ηπειρωτικής Κίνας.

 

Ο 39χρονος είχε ταξιδεύσει στις 21 Ιανουαρίου στην πόλη Wuhan, απ' όπου άρχισε η επιδημία. Έπασχε επίσης από υποκείμενο νόσημα. Σημειώνεται ότι και ο ασθενής που κατέληξε στις Φιλιππίνες νόσησε μετά την επιστροφή του από το Wuhan.

 

Με βάση και αυτά τα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως ανέρχεται σε 20.620 και ο αριθμός των θυμάτων σε 427.

 

Όλοι οι νέοι θάνατοι στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν στην κεντρική επαρχία Hubei, ανακοίνωσε η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC). To Hubei είναι το επίκεντρο της μεγάλης επιδημίας, η οποία πλέον έχει ξεπεράσει κατά πολύ σε κρούσματα και θύματα το επίφοβο SARS του 2003.

 

Στην πραγματικότητα, ο κοροναϊός που προκάλεσε το SARS την περίοδο 2002-2003 είχε μολύνει στην Κίνα 5.327 ανθρώπους. Είχε επίσης κοστίσει τη ζωή σε 349 από αυτούς.





via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/2SfJb5j
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη