Ιωάννης Κεσέν: Ο πρώην αρχιμανδρίτης εξομολογείται γιατί πέταξε τα ράσα - ΒΙΝΤΕΟ

Για την ιερατική ζωή, την οποία ακολούθησε για πέντε χρόνια αλλά και την απόφασή του να την εγκαταλείψει, μίλησε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» με την Ελεονώρα Μελέτη ο

πρώην Αρχιμανδρίτης Ιάσωνας, Ιωάννης Κεσέν Συράκος. Όπως αποκάλυψε, ο κόσμος της Εκκλησίας δεν ταίριαζε στην ιδεολογία του και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

«Ακούει η μητέρα στον ναό ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι, το ενστερνίζεται και όταν το αγόρι ή το κορίτσι κάνει coming out, θα το διώξει από το σπίτι και υπήρξα συνυπεύθυνος και εγώ αυτής της συνθήκης. Δεν θα μπορούσα, λοιπόν, να μείνω και δεν θα μπορούσα να έφευγα και να το τηρούσα εν σιγή. Στο χώρο της εκκλησίας δεν βρήκα πολλούς ανθρώπους που να βάζουν το μυαλό κάτω και να σκέφτονται πράγματα. Να βάζουν ερωτηματικά. Ο μόνος άνθρωπος που μπορούσα να μοιραστώ όλα τα συναισθήματα που μου προκλήθηκαν είναι ένας κληρικός που βρίσκεται στις ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 35χρονος Ιωάννης Κεσέν.

Ο πρώην Αρχιμανδρίτης Ιάσωνας, ανέφερε πως δεν μετάνιωσε για τα πέντε χρόνια της ιερατικής ζωής του, καθώς έμαθε πολλά πράγματα, ήρθε κοντά με ανθρώπους, γνώρισε προβλήματα της ελληνικής οικογένειας και πως πριν ένιωθε ότι βρισκόταν σε γυάλα.

Όπως είπε, «το βασικό πρόβλημα σε ένα ελληνικό σπίτι είναι η καταπίεση. Το ένα πρόσωπο καταπιέζει το άλλο. Κυρίως, βέβαια, η καταπίεση από τον άντρα. Έχω να διηγούμαι πολλές ιστορίες από τέτοιες αρσενικότητες και καταπιέσεις προς τη γυναίκα και προς καθετί διαφορετικό. Γενικά δεν θυμώνω εύκολα, αλλά μία φορά βγήκα από τα ρούχα μου. Ήταν ένας κύριος, εκπαιδευτικός μάλιστα, και μου είπε για τον γιο του: Καλύτερα να μου τον φέρουν τέσσερις, παρά να μου πουν ότι τον παίρνει στα τέσσερα. Αυτό είναι βλασφημία για την ανθρώπινη ζωή και την αξία της! Τέτοιους Χριστιανούς φτιάχνει το σύστημα; Άμα φτιάχνει τέτοιους, να τους χαίρεται. Εγώ ούτε μπροστά μου δεν θέλω να βλέπω τέτοιους ανθρώπους».

Πλέον, ο Ιωάννης Κεσέν κάνει το "κήρυγμά" του μέσω του Youtube, όπου διατηρεί το δικό του κανάλι, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή: "Η αλήθεια πονάει τις δομές. Κάθε αλήθεια μπορεί να λειτουργήσει παραδειγματικά για τους άλλους. Έλαβα μηνύματα από ανθρώπους που μου είπαν ότι με την αλήθεια που εξέφρασα εγώ, τους βοήθησα να εκφράσουν τη δική τους. Όποια κι αν ήταν αυτή".

Πηγή βίντεο: zappit.grvia Press24.gr https://ift.tt/2OEP62X
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.