Επικοινωνία Λαβρόφ-Τσαβούσγολου για τη Συρία - Τι συμφώνησαν

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στη διένεξη Ρωσίας-Τουρκίας, με αφορμή τις τουρκικές επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ της Συρίας. Το βράδυ της Δευτέρας, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχαν τηλεφωνική συνομιλία για το ζήτημα.

Όπως ανακοίνωσε η Μόσχα, οι δύο πλευρές έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ.

Συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μετά τη συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας στις 17 Σεπτεμβρίου του 2018 στο Σότσι.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως στο πλαίσιο αυτό, έχει σημασία ο ταχύτερος διαχωρισμός της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από τα τρομοκρατικά στοιχεία, όπως και ο άμεσος τερματισμός των προκλήσεων απέναντι στους αμάχους και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας.

Συζήτησαν επίσης για τις περαιτέρω πρωτοβουλίες πρακτικού χαρακτήρα που πρέπει να αναλάβουν οι εγγυήτριες χώρες της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας της Αστανά με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης «επί της γης» και να συμβάλλουν στις προσπάθειες της Συνταγματικής επιτροπής.

Όπως συμφώνησαν οι δύο ΥΠΕΞ, ο μόνος τρόπος για τη συνολική επίλυση της συριακής κρίσης είναι πολιτικά και διπλωματικά μέσα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



via Press24.gr https://ift.tt/2ugFxjG
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη