Η Μαίρυλιν... σαρώνει τη σκηνή του Studio Κυψέλης με άλλους μύθους του Hollywood

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Οι «Θεατρίνων Θεατές», «χτυπούν» και φέτος με έργο του Γιάννη Σολδάτου μετά τον Pasolini και τον Fellini του, που αγκαλιάστηκαν θερμά από κοινό και ειδήμονες. Το μιούζικαλ «Το βράδυ που η Μαίρυλιν πέρασε στη λεωφόρο των αστεριών» αγγίζει και πάλι τους μύθους -αυτή τη φορά του Hollywood στη φθορά τους καλώντας μας να συν - ταξιδέψουμε με την ανθρώπινη πλευρά των κινηματογραφικών συμβόλων, με τον ρεαλισμό και την πτώση, την αυταπάρνηση της δημιουργίας και κυρίως τη ματαιότητα της επικοινωνίας, σε έναν κόσμο όπου οι σταρ επαναπροσδιορίζονται και μιλούν τη γλώσσα της Αλήθειας: ποιος πραγματικά είμαι αλλά παράλληλα και ποιος πρόβαλα ότι υπήρξα. Ο θεατής τρυπώνει από την κλειδαρότρυπα στον panoramic χώρο των Studios Hollywood -ή μήπως στη μεταθανάτια αίθουσα υποδοχής που δίνεται ένας ακόμα χορός; Το φιλόξενο και ζεστό θέατρο γίνεται ένα τεράστιο studio, στο οποίο η εικονική πραγματικότητα «τρέχει» παράλληλα με τη ρεαλιστική –η χρήση πολυμέσων βοηθά ν' αποτυπωθεί καλύτερα η αλήθεια του διττού παιχνιδιού της ύπαρξης. Το έργο του Σολδάτου έχει δύναμη και δυναμική κι απογειώνεται από το ευφάνταστο ανέβασμα του Λιβανού που πετυχαίνει μια από τις πληρέστερες σκηνοθετικές του δουλειές -εξαιρετικοί είναι και οι φωτισμοί του. Η Δέσποινα Βολίδη υπογράφει το λειτουργικό σκηνικό και τα εντυπωσιακά κοστούμια και ο Σάκης Τσιλίκης τις μουσικές και τα τραγούδια του ντύνουν τα επί σκηνής δρώμενα -εξαιρετικοί οι στίχοι του Λιβανού και της αξέχαστης Μαριάννας Τόλη- ενώ ο Σίμωνας Πάτροκλος έχει κάνει την καίρια χορογραφία.

ΓΙΑ άλλη μια φορά ο Λιβανός έχει φτιάξει μια πολυπρόσωπη ομάδα και την έχει καθοδηγήσει με δεινότητα στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μεγάλος άσσος του και εδώ η έμπειρη Καίτη Ιμπροχώρη που εντυπωσιάζει με τον τρόπο που «μεταμορφώνεται» σε διαφορετικούς Μύθους του Hollywood. Η Νίνα Ακτύπη «γίνεται» η Μαίρυλιν μέσα από σκληρή δουλειά, με την αρωγή πάντα του σκηνοθέτη της. Έχει λάμψη και ακρίβεια, όπως ακρίβεια έχει και η Σόνια Κωτίδου που αποτελεί... καλό χαρτί της «Θεατρίνων Θεατές» -εξελίσσεται σε κάθε δουλειά και ανεβάζει... Level. Νέο απόκτημα της ομάδας ο άμεσος κι ευθύβολος Φραγκίσκος Βαφειάδης -ο Στάνλει Κοβάλσκι του υπόσχεται τα καλύτερα! Ο έμπειρος Νίκος Γιάννακας είναι πάντα εύστοχος και ο Γιάννης Τσιώμου έχει κύρος και δυναμισμό. Απολαυστικότατος ο Μάνος Χατζηγεωργίου,καίρια η Σοφία Μπεράτη. Αρέσει στα διάφορα και διαφορετικά «χτυπήματά» της η Μαρία Δρακοπούλου και η Όλγα Πρωτονοταρίου εκπλήσσει στον απρόσμενο ρόλο της που δεν θα προδώσω! Μαζί τους και οι ικανοί Σωτήρης Αντωνίου και Μάνος Τσιβιλής. Τον πολυπληθή θίασο συμπληρώνει η Γωγώ Φάκου, ενώ η Νίκη Γκουντούμη παίζει πιάνο, συνοδεύοντας τα επί σκηνής δρώμενα.



via Press24.gr https://ift.tt/31I1RiD
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη