Το μήνυμα του υπουργού Άμυνας προς τον Tod Wolters για το Ορούτς Ρέις - ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού πλοίου, Oruc Reis, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το κατώφλι του υπουργείου εθνικής άμυνας περνούσε ο Πτέραρχος Τοντ Ουώλτερς (Tod Wοlters), Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης (SACEUR), στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα. Στη συνέχεια, ο Πτέραρχος Ουώλτερς είχε την πρώτη επίσημη επαφή του με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Οι συνομιλίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τις εξελίξεις και προκλήσεις ασφάλειας στη Νότια Πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα Άμυνας και Αποτροπής της Συμμαχίας, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβουλεύσεων στην επικείμενη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, την 12 και 13 Φεβρουαρίου 2020 στις Βρυξέλλες και υπογραμμίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος στην ασφάλεια και την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Βέβαια, τόσο ο υπουργός όσο και ο Αρχηγός, βρήκαν την ευκαιρία και ενημέρωσαν για την νέα πρόκληση των Τούρκων, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη, με τον Wolters να αναφωνεί "απαράδεκτο". Παναγιωτόπουλος και Φλώρος έδωσαν στον Ανώτατο Αμερικανό Αξιωματικό να καταλάβει ότι από τη μία η Ελλάδα δεν επιθυμεί επ᾽ουδενί να ανεβάσει τους τόνους, όμως εάν δεν απομακρυνθεί τότε θα προχωρούσαν στο επόμενο στάδιο δυναμικής αντιμετώπισης. Κάτι που έδειχνε να κατανοεί πλήρως, διαβλέποντας την αποφασιστικότητα να περισσεύει στην ματιά και των δύο ανδρών.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σημαντική συνεισφορά της στο ΝΑΤΟ και συζήτησε να συνεχίσει να αναπτύσσεται πάνω στις υπάρχουσες ισχυρές σχέσεις. Χαρακτήρισε τη χώρα μας ισχυρό και δεσμευμένο Σύμμαχο στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, ο οποίος συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινή ασφάλεια.

Δείτε τις φωτογραφίες:



via Press24.gr https://ift.tt/2vIZUXj
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη