Σε καραντίνα ο πλανήτης-Αποκλεισμένοι 1 δισ. πολίτες (video)

Σε καραντίνα ο πλανήτης-Αποκλεισμένοι 1 δισ. πολίτες (video)

Εφιαλτική είναι η εικόνα από την εξάπλωση του κορονοϊού στον πλανήτη, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες για περιορισμό της πανδημίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότεροι από 13.000 θάνατοι και πάνω από 305.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 165 χώρες, ενώ σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό. Από τις ευρωπαϊκές χώρες, στη δυσκολότερη κατάσταση βρίσκεται η Ιταλία, που μετρά περίπου 5.000 θύματα, εκ των οποίων τα 800 το τελευταίο 24ωρο, και τα κρούσματα φτάνουν σχεδόν τις 54.000. Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε πως κλείνουν όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις που δεν θεωρούνται βασικής σημασίας, ενώ ιατρική βοήθεια στέλνει ο ρωσικός στρατός.

Οι χώρες με τους περισσότερους νεκρούς μετά την Ιταλία και την Κίνα, είναι το Ιράν με 1.685 θανάτους, η Ισπανία με 1.326, η Γαλλία με 562, οι ΗΠΑ με 278 και η Βρετανία με 281.

Στα όριά του βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα και σε πολλές περιοχές της Γαλλίας, ενώ εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απευθύνει δραματική προειδοποίηση για τη Βρετανία.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η Βρετανία χρειάζεται «πολύ περισσότερες» αναπνευστικές συσκευές για να υποστηρίξει τους ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Περίπου το 12% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας για ενήλικες στα νοσοκομεία της Αγγλίας καταλαμβάνουν ασθενείς με τον ιό Covid-19, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, δήλωσε η αναπληρώτρια Αρχίατρος της Αγγλίας Τζένι Χάρις.

Σε καραντίνα κατ' οίκον τέθηκε από το βράδυ της Κυριακής η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ, ένας γιατρός με τον οποίο ήλθε σε επαφή την περασμένη Παρασκευή, βρέθηκε στο μεταξύ θετικός στον κορονοϊό. Όπως διευκρίνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελάριος ενημερώθηκε σχετικά αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της για τα αυστηρότερα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών. Η Μέρκελ είχε προηγουμένως τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων όπου αποφασίστηκε να παρθούν αυστηρότερα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και των επαφών των πολιτών και τα οποία θα ισχύουν για δύο εβδομάδες.

Στις ΗΠΑ περισσότερους από 100 ανθρώπους έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας σε 389 τον αριθμό των νεκρών σήμερα, από 278 που ήταν την ίδια ώρα χθες, Σάββατο, σύμφωνα με καταμέτρηση του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Οι πολιτείες της Νέας Υόρκης (114 νεκροί), της Ουάσινγκτον (94 νεκροί) και της Καλιφόρνιας (28 νεκροί) είναι οι εστίες της επιδημίας που έχει μολύνει τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Σαουδική Αραβία ανέφερε σήμερα μία σημαντική αύξηση στα περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ενίσχυσαν τη ρευστότητα της οικονομίας τους, καθώς η αεροπορική εταιρία Emirates κινήθηκε για την αναστολή των επιβατικών πτήσεων της.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Αμπντελαλί δήλωσε ότι το βασίλειο ανέφερε 119 νέα περιστατικά μόλυνσης, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των περιστατικών στα 511. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών μόλυνσης από τον COVID-19 στην περιοχή του Κόλπου.

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 9 για να ανέλθει σε 30 σήμερα, και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 289 για να ανέλθει σε 1.256 κρούσματα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι έχουν γίνει συνολικά 20.345 διαγνωστικά τεστ.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ-Ανταποκρίσεις: Παντελής Γκόνος, Ρένα Δημητρίου, Δώρα Μακρή, Θωμαΐς Παπαϊωάννου, Ευδοξία Λυμπέρη
Σχετική είδηση: Παγκόσμια μάχη για τον κορονοϊό με αυστηρότερα μέτρα (video)

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2WEkmnp
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη