Αλέρτ από το 112 για τον κορονοϊό – Πώς θα ενημερωθούν όσοι δεν έχουν Smartphone (video)

Αλέρτ από το 112 για τον κορονοϊό – Πώς θα ενημερωθούν όσοι δεν έχουν Smartphone (video)

Με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προσπαθεί να ενημερώσει όλους μας, για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό. Ήδη χθες Τετάρτη εστάλη το πρώτο μήνυμα.

Το μήνυμα, γραπτό και ηχητικό, ενημέρωνε αρχικά τις ευπαθείς ομάδες να μένουν στο σπίτι όσο γίνεται περισσότερο και στη συνέχεια τον γενικό πληθυσμό να μένει στο σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης, συμβουλεύοντάς τους να μιλήσουν με το γιατρό πριν πάνε στο νοσοκομείο σε περίπτωση συμπτώματος καθώς και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής.

Όσον αφορά τον κόσμο που δεν έχει Smartphone και δεν πήρε το ηχητικό μήνυμα, μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας, να κάνει μια εγγραφή στο σημείο που υπάρχει το 112 και να διαλέξει με ποιον τρόπο θα μπορεί να ενημερώνεται (mail, φωνητικό μήνυμα ή κλήση σε σταθερό).

Για όσους έχουν Smartphone και δεν πήραν την ειδοποίηση υπάρχουν οδηγίες και για το πώς μπορούμε να λάβουμε τη συγκεκριμένη ειδοποίηση (ίσως να χρειάζονται ορισμένες ενεργοποιήσεις στο λογισμικό)

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2QaRwHd
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.