Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα και στην Κρήτη - Εκλεισε ο Δήμος Χερσονήσου

Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα και στην Κρήτη - Εκλεισε ο Δήμος Χερσονήσου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών του 45χρονου Ηρακλειώτη που βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο κορωνοϊός έχει προσβάλει και άλλα άτομα,τόσο από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον αλλά και με άτομα τα οποία ήρθε σε επαφή.

Ο ασθενής μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το γιατρό του επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και αφού ελήφθη το δείγμα στη συνέχεια μετέβη στο σπίτι του όπου και παραμένει για τις επόμενες 15 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο ασθενής είναι πολύ καλά στην υγεία, του, απύρετος με βήχα και σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών του ΠαΓΝΗ θα παραμείνει σε καραντίνα ακολουθώντας τις οδηγίες που του έχουν δώσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 45χρονος είχε πρόσφατα επισκεφθεί την Αθήνα και την Ακρόπολη στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.

Σε όσους βρέθηκαν με τον 45χρονο σε απόσταση ενός μέτρου για περισσότερο από 15 λεπτά έχουν δοθεί οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Πανικός για το κρούσμα

Μόλις έγινε γνωστό το ύποπτο κρούσμα και επειδή ο 45χρονος είχε μεταβεί στην εφορία για διεκπεραίωση υποθέσεων, αποφασίστηκε αμέσως να εκκενωθεί η εφορία στο Ηράκλειο από τους πολίτες και τους εργαζομένους προκειμένου να γίνει απολύμανση του χώρου.

Να σημειωθεί πως ο 45χρονος πήγε στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα, εμφανίζοντας δέκατα και για τον λόγο αυτό δεν κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί αλλά να μείνει και να περιοριστεί στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λογιστής είχε ταξιδέψει στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες. Αυτή τη στιγμή γίνεται από τις υπηρεσίες η διαδικασία της ιχνηλάτησης καταγράφοντας ένα προς ένα τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Να σημειωθεί ότι η εξέταση του 45χρονου αρχικά στο νοσοκομείο για τον κορονοϊό έγινε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οδηγήθηκε από ξεχωριστή είσοδο όπου ιατρικό προσωπικό με ειδικές στολές προστασίας τον εξέτασε και πήρε δείγμα. Στη συνέχεια επειδή τα συμπτώματά του δεν ήταν σοβαρά αλλά ήπια του είπαν να επιστρέψει σπίτι του και να παραμείνει εκεί μέχρι να επικοινωνήσουν μαζί του. Αργότερα τον πήραν τηλέφωνο και από λάθος τον ενημέρωσαν ότι το δείγμα του βγήκε αρνητικό. Το δείγμα ωστόσο, ήταν άλλου ασθενούς. Το λάθος διαπιστώθηκε γρήγορα και τον ξανακάλεσαν μέσα σε μισή ώρα για να τον ενημερώσουν ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό και έπρεπε να παραμείνει στο σπίτι του μια και τα ήπια συμπτώματά του δεν χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.

Έκλεισε άρον άρον και η εφορία

Το πρωί της Πέμπτης μόλις έγινε γνωστή η είδηση δόθηκε εντολή από την διοίκηση, να αποχωρήσει αμέσως το συναλλασόμενο κοινό και οι υπάλληλοι

Έκλεισε άρον άρον σήμερα η εφορία Ηρακλείου, καθώς όπως έγινε γνωστό ο 45χρονος Ηρακλειώτης που είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, προ ημερών επισκέφθηκε την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ηρακλείου επί της Λεωφόρου Κνωσού για συναλλαγές.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εφορίας, Νικος Μαυροματάκης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Ο 45χρονος επισκέφθηκε την συγκεκριμένη υπηρεσία αρχές της εβδομάδας προχωρώντας στις απαραίτητες συναλλαγές με εργαζόμενους, λόγω επαγγελματικής του ιδιότητας.

Σήμερα μάθαμε ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και μόλις έγινε γνωστή η είδηση αμέσως δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το κτίριο σε πρώτη φάση από το συναλλάσσομενο κοινό και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι».

Άμεσα ειδοποιήθηκε και έφθασε στο κτίριο, εταιρείας απολύμανσης προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες απολύμανσης.



via Ειδησεις https://ift.tt/339BZwL
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη