Τουρκία: Φυλάκιση 125 ετών σε διακινητές για τον πνιγμό του Αϊλάν

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τρεις επικεφαλής κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων, σε 125 χρόνια κάθειρξης τον καθένα, για το θάνατο πέντε προσφύγων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Αϊλάν Κούρντι.

Το τρίχρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία είχε συγκλονίσει όλο τον πλανήτη, όταν το πτώμα του ξεβράστηκε νεκρό πριν από πέντε σχεδόν χρόνια, σε παραλία κοντά στο Μποντρούμ.

Οι παράνομοι διακινητές, που ήταν φυγόδικοι, συνελήφθησαν από δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας αυτή την εβδομάδα στην νότια επαρχία Άδανα.

Το δικαστήριο στην Μούγκλα τους καταδίκασε για «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο». Οι εθνικότητές τους δεν έγιναν άμεσα γνωστές.

Το 2015, η οικογένεια του τρίχρονου αγοριού προσπάθησε να φτάσει στην Κω από το Μπόντρουμ, αλλά η φουσκωτή λέμβος ανετράπη με αποτέλεσμα τον πνιγμό πέντε από τους επιβαίνοντες, ανάμεσά τους η μητέρα, ο αδερφός του αγοριού και δύο άλλοι.

Ο πατέρας της οικογένειας Αμπντουλάχ, ήταν το μόνο μέλος της οικογένειας που επιβίωσε.

Το 2016, οι τουρκικές αρχές είχαν καταδικάσει για την ίδια υπόθεση δύο Σύρους άνδρες σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για κατηγορίες παράνομης διακίνησης ανθρώπων.via Press24.gr https://ift.tt/2U6nxRV
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.