Δήμος Σκιάθου: Πρόσθετα μέτρα και αναστολή όλων των υπηρεσιών κοινού μέχρι 27 Μαρτίου

Δήμος Σκιάθου: Πρόσθετα μέτρα και αναστολή όλων των υπηρεσιών κοινού μέχρι 27 Μαρτίου

Συνάντηση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΤΟ), συγκάλεσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, στο Δημαρχείο το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, για το συντονισμό των ενεργειών για τη λήψη προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κορoνοϊού COVID-19.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Γιάννης Γιαννίτσης, ο Λιμενάρχης Νίκος Κατσάμπας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φώτης Κατσάνος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής του αεροδρομίου Γιώργος Λιακόπουλος, ο εκπρόσωπος της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Θάνος Τζούμας, ο υπάλληλος του Δήμου Σωτήρης Γλυμπάτσας.
Στη συνάντηση προσκλήθηκαν ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γιάννης Ριζοδήμος, ο υπεύθυνος του Πολυϊατρείου Σκιάθου Νίκος Εγνατιάδης, η μικροβιολόγος Αρετή Μανιώτη και ο καρδιολόγος Σιμόνη Ντριντάν.
Σύμφωνα με τους επικεφαλής όλες οι υπηρεσίες έχουν λάβει οδηγίες και λειτουργούν με γνώμονα την ασφάλεια του προσωπικού και των πολιτών.
Ο Δήμος με σκοπό την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, για το χρονικό διάστημα 16 Μαρτίου 2002 έως και 27 Μαρτίου 2020, αναστέλλει την εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου για το προαναφερόμενο διάστημα. Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά. Ακόμα έχει προχωρήσει στην απολύμανση των κτηρίων όλων των σχολικών μονάδων, του Δημοτικού παιδικού σταθμού, του Δημαρχείου, της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των κτηρίων που στεγάζονται Δημοτικές Υπηρεσίες, του κλειστού γηπέδου, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, του ΙΚΑ, του ΓΕΦ.

Μετά από την ενημέρωση για τη λήψη μέτρων που έχει λάβει κάθε υπηρεσία αποφασίστηκε :
-να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης με διανομή εντύπου από τον Δήμο με έμφαση στις πύλες εισόδου (λιμάνι και αεροδρόμιο),
-να συνεργαστεί η Αστυνομία με τη Δημοτική Αστυνομία για την εφαρμογή των οδηγιών που αφορούν στην αναστολή λειτουργίας των χωρών υγειονομικού ενδιαφέροντος
-να ελέγχετε η προσέλευση στα super market, ώστε να μην υπερβαίνει τα δέκα άτομα ταυτόχρονα
-να διανεμηθούν απολυμαντικά-καθαριστικά στις άπορες οικογένειες
-να ενημερώνουν τον Κέντρο Υγείας όσοι φθάνουν στο νησί από περιοχές με κρούσματα
-να καλύψει ο Δήμος βασικές ανάγκες των φορέων, κατόπιν δικών τους εισηγήσεων
Με αυτές τις δράσεις και με την αυστηρή εφαρμογή από τον καθένα μας των κανόνων ατομικής υγιεινής θα αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο προστασίας της δημόσιας υγείας στο νησί.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτείται η συνεργασία όλων και ο σεβασμός στους κανόνες ατομικής και δημόσιας υγιεινής.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2QfyYWv
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη