Κορονοϊός Γαλλία: 78 νεκροί σε 24 ώρες - 450 συνολικά

Κορονοϊός Γαλλία: 78 νεκροί σε 24 ώρες - 450 συνολικά

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή 78 νέους θανάτους σε διάστημα 24 ωρών από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 450, καταγράφοντας άνοδο 21%.

Ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας Ζερόμ Σαλμόν επισήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 12.612, από 10.995 που ήταν την Πέμπτη. Πρόκειται για μια αύξηση 15% σε 24 ώρες.

Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, 5.226 ασθενείς νοσηλεύονται και 1.297 εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και έχουν διασωληνωθεί, ένας αριθμός αυξημένος κατά 16% σε σύγκριση με χθες.

«Οι μισοί από τους ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών», σημείωσε ο Σαλμόν, προειδοποιώντας ότι η επιδημία πλήττει επίσης και νεότερες ηλικίες.

Ο Ζερόμ Σαλμόν είπε ότι σχεδόν 1.600 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία και θεωρείται ότι έχουν ιαθεί.

Ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας κάλεσε, για μία ακόμη φορά, τους Γάλλους να τηρούν τις οδηγίες: «Μην φύγετε το Σαββατοκύριακο» υπογράμμισε, με τον «κίνδυνο νέων επαφών» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με αυτοκίνητο ή με τρένο ή στην περιοχή που θα μεταβείτε.

«Υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρετε, χωρίς να το γνωρίζετε, τον ιό από τις μεγάλες πόλεις στην ύπαιθρο, αλλά και να βρεθείτε σε μια περιοχή όπου δεν θα υπάρχουν αναγκαστικά υγειονομικές δομές ικανές να φροντίσουν πολλούς ασθενείς» τόνισε.

Μέχρι στιγμής, έχουν διεξαχθεί 50.000 τεστ στη Γαλλία.

Δυσαρέσκεια στα χωριά για τις «αποδράσεις» των Παριζιάνων

Στο χωριό Σεν-Ζακί-ντε-λα Μερ, στη Βρετάνη, η δυσφορία σιγοβράζει: οι κάτοικοι δυσανασχετούν με τους Παριζιάνους που έφυγαν αυτήν την εβδομάδα από τα σπίτια τους για να βρουν καταφύγιο στα παραθαλάσσια εξοχικά τους και, στο μυαλό των ντόπιων, μπορεί να έφεραν μαζί τους τον νέο κορονοϊό.

Οι εύπορες συνοικίες του Παρισιού άδειασαν αυτήν την εβδομάδα, αφού ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε ότι επίκειται η επιβολή καραντίνας για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Όπως και στην Ιταλία, όπου νωρίτερα από τον μήνα πολλοί κάτοικοι της Λομβαρδίας κατευθύνθηκαν προς τον νότο, για να αποφύγουν την καραντίνα στον βορρά, η έξοδος αυτή εντείνει τους φόβους στις επαρχιακές πόλεις της Γαλλίας ότι η εξάπλωση του ιού θα επιταχυνθεί και θα φτάσει σε περιοχές που δεν είχαν εκτεθεί μέχρι τώρα.

Ένας συνταξιούχος, ο Ντανιέλ, είπε ότι τα εξοχικά γύρω από το σπίτι του γέμισαν με κόσμο εν μία νυκτί, μετά το διάγγελμα του Μακρόν την Δευτέρα, στο οποίο κήρυξε τον «πόλεμο» στον κορονοϊό και επέβαλε πρωτοφανείς περιορισμούς. «Συμπεριφέρονται σαν να είναι σε διακοπές», είπε ο 74χρονος άνδρας, που δεν θέλησε να πει το επώνυμό του για να μην έρθει σε ρήξη με τους γείτονές του. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλες αυτές οι μετακινήσεις θα επιταχύνουν την εξάπλωση του ιού», πρόσθεσε.

Στη Γαλλία, είναι σύνηθες οι κάτοικοι των πόλεων να διαθέτουν και ένα σπίτι στην εξοχή και η πρακτική αυτή έχει βοηθήσει να επιβιώσουν αμέτρητα χωριά. Ο πληθυσμός του Σεν-Ζακί-ντε-λα-Μερ, που αριθμεί μόλις 900 μόνιμους κατοίκους, δεκαπλασιάζεται το καλοκαίρι.

Όμως η μαζική έξοδος επιτείνει τις εντάσεις στη Γαλλία και τη δυσφορία απέναντι στους «αστούς» που αντιμετωπίζουν την ύπαιθρο σαν να είναι δικιά τους και φεύγουν όποτε τους βολεύει.



via Ειδησεις https://ift.tt/3djHRYM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη