ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - Ώρα ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ώρα ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακά και οικονομία
Τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της εργασίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή, με νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό.
Ο κ. Μητσοτάκης  και η κυβέρνησή του πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να αξιοποιήσει το σωτήριο «μαξιλάρι» των 35 δις που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με αίσθημα εθνικής ευθύνης.
Οι προτάσεις είναι συγκεκριμένες, κοστολογημένες και πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα.
Αν όχι τώρα, πότε;
1.      Το δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί από την κυβέρνηση σε όλους τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Η επιλογή της να δοθεί το δώρο Πάσχα με καθυστέρηση είναι αδιανόητη. Αφενός οι εργαζόμενοι πρέπει να το λάβουν άμεσα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των παγίων εξόδων τους συνεχίζει να υφίσταται. Αφετέρου όταν βγούμε από αυτή τη κρίση οι επιχειρήσεις θα έχουν υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα.
2.      Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση άμεσα και να καλύψει το σύνολο του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που πλήττονται, αντί να μετατρέψει το σύνολο των ιδιωτικών υπαλλήλων της χώρας ανέργους με έκτακτο επίδομα των 533 ευρώ τον μήνα.
3.      Να ακυρωθούν τώρα ως παράνομες οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις που έχουν ήδη γίνει.  Οι μισθοί των εργαζομένων των οποίων η επιχείρηση πλήττεται πρέπει να καταβάλλονται από το κράτος. Ταυτόχρονα πρέπει να απαγορευθεί ρητά κάθε δυσμενής μετατροπή των συμβάσεων εργασίας.
4.      Ειδικό μηνιαίο επίδομα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, το οποίο θα ισούται με το 1/12 του περυσινού καθαρού εισοδήματός τους, με ελάχιστο τον κατώτατο μισθό και μέγιστο ένα πλαφόν που θα ορίσει η κυβέρνηση.
5.      Η κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει άμεσα επίδομα στα χαμηλά εισοδήματα.
6.      Άμεσα αναστολή των ποινικών κυρώσεων για την σφράγιση επιταγών και μετατροπή του διαστήματος σφράγισης των ακάλυπτων επιταγών σε 90 ημέρες και μη αναγγελία στον Τειρεσία.
7.      Η προστασία πρώτης κατοικίας και η αναστολή πλειστηριασμών να παραταθούν μέχρι το τέλος του έτους.
8.      Άμεση εκταμίευση άτοκων δανείων προς τις επιχειρήσεις.
9.       Προστασία των εργαζομένων των επιχειρήσεων των οποίων τα ωράρια έχουν επεκταθεί (πχ σούπερ μάρκετ). Η κυβέρνηση αντίθετα έχει αναστείλει τη δήλωση των υπερωριών τους, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη εξουθένωση των εργαζομένων χωρίς προστασία.
Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ΒΟΙΩΤΙΑΣ


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2IMSl54
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη