Κέρκυρα: Δίπλα στη θάλασσα η σύσκεψη για τον κορονοϊό – Οι αποφάσεις

Κέρκυρα: Δίπλα στη θάλασσα η σύσκεψη για τον κορονοϊό – Οι αποφάσεις

Δίπλα στη θάλασσα, σε εξωτερικό χώρο, στο Φαληράκι και με τις προβλεπόμενες αποστάσεις του ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των φορέων που συγκάλεσε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου για τον κορονοΪό σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου. Ουσιαστικά το αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν η συνεννόηση μεταξύ των αρμοδίων φορέων και η αλληλοενημέρωση τόσο για τις ειδικές ρυθμίσεις που έχει αναλάβει να εφαρμόσει η κάθε υπηρεσία όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην εφαρμογή.
Στην αρχή της συνάντησης εξέφρασαν την ανησυχία τους ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης και οι Δήμαρχοι του βορά και του νότου Γιώργος Μαχειμάρης και Κώστας Λέσσης διατυπώνοντας την άποψη ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτή η σύσκεψη γιατί δεν δίνεται η πρέπουσα εικόνα στον κόσμο αφού έχουν απαγορευτεί όλες οι συναθροίσεις. Οι προαναφερόμενοι αποχώρησαν από την συνάντηση και όπως είπαν θα εκδώσουν κοινή ανακοίνωση.
Στα αποτελέσματα της σύσκεψης καταγράφονται:
Καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών και φορέων , αποτελεσματικότερος συντονισμός.
Αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια κλειστή ηλεκτρονική ομάδα των φορέων ώστε να έχουν καθημερινή επικοινωνία
Να καθιερώσουν ένα νέο τετραψήφιο αριθμό – σε συνεννόηση ο Δήμος με την Περιφέρεια – ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες, δεδομένου ότι στις κεντρικές υπηρεσίες του κράτους υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής. Ο ιατρικός σύλλογος της Κέρκυρας θα βοηθήσει από την πλευρά του αναζητώντας από τα μέλη του εθελοντές γιατρούς που εκ περιτροπής θα είναι διαθέσιμοι να απαντούν στους πολίτες.
Η πολιτική προστασία, οι υπηρεσίες υγείας και οι επόπτες υγείας του Δήμου και της Περιφέρειας θα λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως.
Οι παιδικές χαρές και οι υπαίθριοι χώροι άθλησης θα είναι κλειστοί και εποπτευόμενοι από τους δημοτικούς υπαλλήλους που θα εργαστούν επικουρικά δεδομένου ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν επαρκούν.
Οι υπηρεσίες του Δήμου, ορισμένες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, κάποιες άλλες θα λειτουργούν με εξ αποστάσεως επαφή- ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά- με τους δημότες και τα ΚΕΠ θα δέχονται μόνο για επείγουσες εργασίες και έναν – έναν τους δημότες.
Η Δήμαρχος ζήτησε από τους βουλευτές να μεταφέρουν προς την κυβέρνηση το αίτημα να δοθεί το ίδιο επίδομα που θα δώσουν στους ξενοδοχοϋπάλληλους σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους όλων των κλάδων.
Τέλος συμφωνήθηκε να αγοραστεί ένα μηχάνημα για το νοσοκομείο το οποίο διευκολύνει τους εργαζόμενους στα εργαστήρια για τις εξετάσεις των δειγμάτων των ύποπτων κρουσμάτων, με έξοδα της ΠΙΝ, του Δήμου, του Επιμελητηρίου, του ΟΛΚΕ και όλων των τοπικών φορέων ώστε να γίνεται η διάγνωση του κορονοϊού στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους ειδικούς το μηχάνημα αυτό κάνει διάγνωση σε ένα φάσμα λοιμώξεων επομένως θα είναι χρήσιμο και στο μέλλον.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2w8p0PL
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη