Κορονοϊός-Χρυσοχοΐδης: Δεν θα αφήσουμε κανέναν ανεύθυνα να μεταδίδει τον ιό

Σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν να μεταδίδει τον κορονοϊό, ανεύθυνα, έστειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σήμερα, πρώτη ημέρα της εφαρμογής του μέτρου προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε πως "δεν θα αφήσουμε την κοινωνία έτσι" μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. "Θέλουμε αυτή την κοινωνική αλυσίδα που μας δένει να την κρατήσουμε στέρεη και ακέραιη", τόνισε. Αναφερόμενος στις πρώτες ώρες εφαρμογής του μέτρου διευκρίνισε ότι "όχι δεν πέφτουν πρόστιμα ωστόσο προειδοποιούνται όλοι ότι αύριο δεν θα είναι η ίδια μεταχείριση".

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, "δεν θα περάσει κανείς χωρίς το νόμιμο δικαιολογητικό και την ταυτότητά του ή το διαβατήριο. Αυτό αφορά και τους πεζούς - το στοιχείο της ταυτότητας". Σχετικά με την πρώτη εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι διενεργούν τους ελέγχους, τόνισε πως "η συμμόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας είναι αισιόδοξο σημάδι. Όλοι είναι εφοδιασμένοι με τα νόμιμα δικαιολογητικά και αυτό είναι αξιοθαύμαστο".

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως "το κρίσιμο στοιχείο- κλειδί είναι η ευθύνη του καθενός μας. Η αστυνομία δεν είναι για να κόβει πρόστιμα, δεν είναι στόχος να το κάνουμε αυτό αλλά να τους πείσουμε ότι είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους για να νικήσουμε τον ιό μην έχοντας εκατόμβη νεκρών. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, να μην χάσουμε ανθρώπους.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου και μετά την 6η Απριλίου, τόνισε πως "είναι κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες άρα λοιπόν θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο όλοι μας αυτές τις δύο εβδομάδες θα επιβάλουμε στον εαυτό μας ότι μένουμε σπίτι".

Σχολιάζοντας, τέλος, την κριτική που ασκείται από ορισμένους για ενδεχόμενη περιστολή δικαιωμάτων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε πως "όταν διακυβεύονται πολύ μεγάλα αγαθά όπως η ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Δεν ισοπεδώνουμε συνταγματικά δικαιώματα, κάνουμε παραχώρηση για να επιβιώσουμε ως κοινωνικό σύνολο. Υπάρχει το μείζον αγαθό της ανθρώπινης ζωής, της υγείας, της επιβίωσης του έθνους και υπάρχουν και οι ελευθερίες που δεν έχουν ανασταλεί. Δίνουμε κάτι για να είναι η ζωή μας ασφαλής".



via Press24.gr https://ift.tt/2QI9xgu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη