Κορονοϊός: «Η πανδημία θα έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο» αναφέρει κορυφαίος Κινέζος επιδημιολόγος

Κορονοϊός: «Η πανδημία θα έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο» αναφέρει κορυφαίος Κινέζος επιδημιολόγος

Ο γνωστότερος επιδημιολόγος της Κίνας, δήλωσε την Πέμπτη ότι η παγκόσμια επιδημία του νέου κορονοϊού, είναι πιθανό να έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο.

Ο Τζονγκ Νανσάν ηγείται της ομάδας των εμπειρογνωμόνων στο κινεζικό υπουργείο Υγείας που είναι επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση της επιδημίας.

«Πολλά εισαγόμενα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Κίνα αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς. Τα ποσοστά επανανόσησης μεταξύ των ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι χαμηλά».

Ο 83χρονος επιδημιολόγος, γνωστός για την συμβολή του στην καταπολέμηση του ξεσπάσματος SARS το 2003, έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

Παγκόσμιος συναγερμός

Η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε συναγερμό, με την Κίνα να βρίσκεται στην πρώτη θέση στη λίστα των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα, τα οποία έφτασαν τα 80.932. Ακολουθεί η Ιταλία με 12.462 και το Ιράν με 9.000 κρούσματα.

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Τον Απρίλιο κλιμάκωση της επιδημίας

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο Απρίλιος θα αποτελέσει έναν από τους «σκληρούς» μήνες για την εξάπλωση του ιού.

«Αναμένεται με επιστημονικούς όρους τον Απρίλιο να κλιμακωθεί η επιδημία. Γι΄αυτό θα είναι σκληρός μήνας. Πρέπει να περάσουμε σε φάση άμβλυνσης ώστε να ανταποκριθεί το σύστημα υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τον Απρίλιο αναμένεται κλιμάκωση της επιδημίας - Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα – Ποιος ήταν ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης



via Ειδησεις https://ift.tt/2xyhEW7
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη