Κορονοϊός: Πόσο κοστίζει πραγματικά το τεστ και τι συμβαίνει στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Κορονοϊός: Πόσο κοστίζει πραγματικά το τεστ και τι συμβαίνει στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι ανήσυχοι πολίτες αναζητούν τρόπο να διαπιστώσουν αν έχουν προσβληθεί ή όχι από τον κορονοϊό που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη, με 117 κρούσματα στη χώρα μας. Πόσο όμως πρόκειται για πραγματική ανάγκη για όλους και πόσο θα τους κοστίσει;

Της δημοσίευσης του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου σχετικά με το υπερβολικό- κατά τον ίδιο- κόστος του τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε ένα μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο είχε προηγηθεί ένα tweet του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ με την ακριβή ανάλυση των € 290.

Το tweet του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ με αφορμή μια απόδειξη επισκέπτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ο οποίος την έδωσε στον κο Παπανικολάου προς δημοσίευση, ανέφερε τα εξής στην ανάλυση των € 290 : τεστ για το νέο ιό, τεστ για γρίπη αλλά και ιατρική επίσκεψη.

Σύμφωνα με τον κο Παπανικολάου, άνθρωπος ο οποίος επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, πλήρωσε 140 ευρώ για το τεστ του κορονοϊού και 70 ευρώ για το τεστ της γρίπης. Tα υπόλοιπα χρήματα πήγαν στην επίσκεψη του Διευθυντού, η έγκριση του οποίου είναι απαραίτητη.

Μιλώντας στο News 4 Health ο κ. Παπανικολάου έθεσε βασικά ερωτήματα για το κόστος του τεστ στον ιδιωτικό τομέα, ιδίως αφού εκτός από την εξέταση για τον κορονοϊό... «ακολουθεί η χρέωση για το τεστ γρίπης και στη συνέχεια κι η χρέωση για γιατρό. Όμως εδώ υπάρχουν μια σειρά από αστοχίες: η λάθος ιστορία ξεκινάει από έναν ασυπτωματικό άνθρωπο που θέλει να κάνει οπωσδήποτε αυτή την σημαντική εξέταση σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα στο news4health.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 18 νέα κρούσματα, 10 «ορφανά» - 117 ο συνολικός αριθμός

Κορονοϊός: Μπαίνει «λουκέτο» σχεδόν... παντού - Σινεμά, θέατρα, «μπουζούκια» και γυμναστήρια



via Ειδησεις https://ift.tt/3cXaPNV
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη